Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Obrovský trapas banky: Klientovi poslala omylom 147 miliónov, ten ich nechce vrátiť

Citibank omylom vyplatila hedgeovému fondu 175 miliónov dolárov.
Citibank omylom vyplatila hedgeovému fondu 175 miliónov dolárov. (Zdroj: SITA/ AP)

NEW YORK - Banka náhodne previedla okolo 175 miliónov dolárov (147 miliónov eur) a príjemca nechce peniaze vrátiť. Banka preto podnikla právne kroky a obidve strany sporu sa stretnú na súde v New Yorku.

Zahanbujúca nehoda sa stala veľkej americkej banke Citibank. V skutočnosti malo byť prevedených len 1,5 milióna v úrokoch na hedgeový fond Brigade Capital Management. Banka namiesto toho poslala 175 miliónov dolárov.

Čo bolo príčinou omylu? Citibank minulý týždeň omylom splatila aj ďalším veriteľom pôžičku od problémového výrobcu kozmetiky Revlon vo výške takmer 900 miliónov dolárov. Citibank vlastne len chcela previesť úroky splatné v mene spoločnosti Revlon, a nie - ako sa stalo omylom - splatiť celú pôžičku.

Pritom bolo zjavné, že išlo o chybu. „Citibank nemala v úmysle previesť viac peňazí, ako bolo uvedené v platobných oznámeniach, ešte k tomu z vlastných peňazí,“ uviedla Citigroup. Po zistení chyby banka okamžite požiadala príjemcov o vrátenie prostriedkov. Väčšina z nich peniaze okamžite vrátila - iba Brigade Capital to odmietol.

Banka teraz chce prostredníctvom súdu prinútiť hedgeový fond Brigade Capital Management, aby po nesprávnom prevode vrátil okolo 175 miliónov dolárov. Hedgeový fond sa odmietol k prípadu akokoľvek vyjadrovať.

Viac o téme: OmylPrevodDoláreCitibankHedgeový fond
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu