Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Desivá havária v Poľsku! Deväť ľudí bolo na mieste mŕtvych, v dodávke smrti zahynuli aj mladí snúbenci

Nehoda šokovala Poľsko,
Nehoda šokovala Poľsko, (Zdroj: reprofoto:twitter/Polska Times)

HLIVICE - Víkendová nehoda, ku ktorej došlo v sobotu na ceste DK88 neďaleko poľského mesta Hlivice, má mimoriadne smutnú bilanciu. V dodávke, ktorá mala smerovať do Holandska, zahynulo na mieste až deväť ľudí. Ďalších sedem utrpelo zranenia.

Web Wiadomości uvádza, že ku kolízii došlo približne o pol jedenástej večer. Vyšetrovatelia pracujú s viacerými verziami toho, ako došlo k nešťastiu.

Podľa predbežných zistení sa vodič dodávky pravdepodobne pokúšal zabrániť kolízii s autom, ktoré ho predbiehalo. Stratil však kontrolu nad vozidlom a to sa prevrátilo. Sedelo v ňom deväť ľudí. Potom do stroja narazil autobus, v ktorom sa viezli desiatky ďalších cestujúcich.

 

Smutné príbehy

Medzi cestujúcimi v mikrobuse boli aj mladí snúbenci. Karolína a Patryk mali mať svadbu už o mesiac, boli spolu šesť rokov. Práve Karolína má byť najmladšou obeťou tragédie. 

Dvojica mala v pláne zarobiť peniaze navyše, ktoré chceli investovať do spoločného života, ktorý mali pred sebou. Cestovať mali preto do Holandska, kde si údajne našli sezónnu prácu.

Obeťou má byť aj 53-ročná matka dvoch detí. Tá chcela rovnako zarobiť financie navyše, malo ísť o jej prvú cestu za hranice. Napokon sa už domov nevráti.

Presné okolnosti nešťastia sú však aj naďalej predmetom vyšetrovania. Vodič osobného auta mal skončiť v rukách polície. Zadržali ho neďaleko miesta nehody.

Ako prví k udalosti dorazili hasiči. Naskytol sa im hrozný pohľad, najprv museli z trosiek vytiahnuť zranených. Evakuovali aj ľudí z autobusu. Potom na miesto dorazili zdravotníci. Cestujúcim z dodávky napriek obrovskej snahe už pomôcť nedokázali. Má ísť o jednu z najtragickejších nehôd, aké sa odohrali na cestách v tejto oblasti Poľska. 

Vodič Volkswagenu Touran, ktorý mal podľa všetkého spôsobiť nehodu, je aktuálne podozrivý, obvineniu nečelí. Viac svetla do prípadu vnesú až výpovede svedkov.

Viac o téme: NehodaHlivice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu