Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Expresné objasnenie incidentu na Ventúrskej ulici: Vyšetrovateľ obvinil muža z napadnutia

Polícia riešila cez víkend aj napadnutie na Ventúrskej ulici
Polícia riešila cez víkend aj napadnutie na Ventúrskej ulici (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ obvinil 20-ročného Zakariya-ho, občana Rakúska, ktorý pochádza zo Somálska, z prečinu ublíženia na zdraví a výtržníctva. K napadnutiu malo dôjsť na Ventúrskej ulici v Bratislave v skorých ranných hodinách v nedeľu (23. 8.). Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Bratislave Veronika Slamková.

"Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania mal obvinený v čase okolo 4.30 h pred jedným z podnikov na Ventúrskej ulici fyzicky napadnúť poškodeného a črepom z rozbitého pohára ho bodnúť do ľavého boku," priblížila Slamková. Obvinenému tak v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov.

Slamková uviedla, že napadnutiu mal predchádzať konflikt poškodeného s 24-ročným Mohammedom. Ten ho mal taktiež udierať rukami. Muž už čelí obvineniu z prečinu výtržníctva a taktiež z prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

"V zmysle obvinenia z drogovej trestnej činnosti mal menovaný po jeho zadržaní policajtom dobrovoľne vydať igelitové vrecko s obsahom neznámej sušenej rastliny. Tá podľa predbežného skúmania Kriminalistického a expertízneho ústavu PZ vykazovala znaky typické pre rastliny rodu Cannabis, pričom tento materiál zodpovedal dvom obvykle jednorazovým dávkam drogy," povedala Slamková. Dodala, že za takéto konanie hrozí obvinenému trest odňatia slobody na tri roky. Prípad sa podľa Slamkovej realizuje v tzv. superrýchlom konaní. Po vykonaní potrebných úkonov boli obaja muži umiestnení do cely policajného zaistenia.

Viac o téme: NapadnutiePolícia Obvinenie BratislavaVentúrska ulica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu