Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Situácia sa zhoršuje: Libanon hlási rekordný prírastok prípadov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BEJRÚT - Libanon, zápasiaci s následkami ničivého výbuchu v bejrútskom prístave, ktorý si 4. augusta vyžiadal takmer 180 obetí a vyše 6000 zranených, zaznamenal rekord v počte nových prípadov ochorenia COVID-19, informovala v nedeľu agentúra AP.

Podľa nej sa počet potvrdených prípadov ochorenia COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus SARS-CoV-2, zvýšil za posledných 24 hodín o 439 na celkovo 8881. Nákaze podľahlo za posledný deň ďalších 6 ľudí, čím celkový počet obetí v krajine s populáciou 5 miliónov obyvateľov stúpol na 103.

Denný počet prípadov koronavírusu bol na vzostupe už pred explóziou, ktorá pre mnohých sťažila dodržiavanie pravidiel spoločenského odstupu. Explózia a následná tlaková vlna poškodili rozsiahle oblasti mesta, bez strechy nad hlavou zostalo takmer 300.000 obyvateľov.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Hovorca európskej pobočky Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) Tarik Jašarevič začiatkom týždňa varoval, že veľké množstvo Libanončanov, ktorí po explózií nemajú kde bývať, môže prispieť k zrýchleniu šírenia nákazy.

Libanonské zdravotníctvo zasiahla pandémia koronavírusu uprostred prehlbujúcej sa hospodárskej krízy. Výbuch v centre Bejrútu vyradil z prevádzky najmenej tri nemocnice v hlavnom meste a výrazne tak zvýšil tlak na tie, ktoré stále fungujú.

Viac o téme: PandémiaŠtatistikyLibanonBejrútKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu