Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Následky explózie v Libanone sú väčšie, ako sa predpokladalo: Nárast infikovaných KORONAVÍRUSOM

Počet infikovaných koronavírusom sa v Libanone zvýšil
Počet infikovaných koronavírusom sa v Libanone zvýšil (Zdroj: SITA/AP Photo/Felipe Dana)

BEJRÚT - Počet nakazených koronavírusom v Libanone sa v dôsledku ničivej explózie, ku ktorej došlo pred viac ako dvoma týždňami v prístave v hlavnom meste Bejrút, výrazne zvýšil - v krajine evidovali za posledných sedem dní viac ako 2600 infikovaných.

Počas prvých šiestich mesiacov trvania pandémie COVID-19 pritom registrovali celkovo 5000 prípadov nákazy, informovalo v stredu podľa agentúry DPA libanonské ministerstvo zdravotníctva. Ministerstvo vysvetlilo, že pri prevoze veľkého počtu zranených do nemocníc bez ochranných opatrení sa koronavírus rozšíril medzi zdravotníckym personálom, ako aj ďalšími ľuďmi.

Okrem toho utrpeli počas výbuchu zranenia aj pacienti nakazení koronavírusom, ktorí počas chaosu prišli do kontaktu s inými osobami. Pri explózii v bejrútskom prístave prišlo o život najmenej 180 osôb a približne 6000 utrpelo zranenia. Výbuch zničil aj dve kliniky, kde boli hospitalizovaní pacienti s ochorením COVID-19. K šíreniu pandémie prispeli navyše aj protivládne protesty, ktoré nastali v krajine po explózii, dodalo ministerstvo.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Úrady v pondelok ohlásili 456 nových prípadov nákazy a v utorok ďalších 421. V krajine celkovo evidujú viac ako 9700 infikovaných a viac ako 100 úmrtí. Počty nakazených sú vysoké najmä v Bejrúte a na severe krajiny. Libanon už pred pandémiou trpel závažnou hospodárskou krízou. Pandémia koronavírusu a výbuch v prístave situáciu ešte zhoršili.

Viac o téme: ExplóziaLibanonBejrútKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu