Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

KORONAVÍRUS Počet nových prípadov COVID-19 v Nemecku poklesol na 625

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Michael Probst)

BERLÍN - Počet potvrdených nových prípadov koronavírusového ochorenia Covid-19 v Nemecku v porovnaní s predchádzajúcim dňom výrazne klesol. Zdravotnícke úrady hlásili do nedeľňajšieho rána 625 novoinfikovaných za 24 hodín, vyplýva z údajov štátneho Inštitútu Roberta Kocha (RKI).

V piatok a v sobotu RKI oznamoval ešte viac ako 1400 nových prípadov za deň, čo bolo najviac od začiatku mája, informovala agentúra DPA. Poukázala však na to, že v nedeľu sú hlásené údaje často nižšie, pretože cez víkend inštitútu neodovzdávajú svoje dáta všetky zdravotnícke úrady v spolkových krajinách.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Nemecko na vrchole šírenia nákazy zaznamenávalo začiatkom apríla viac ako 6000 nových infikovaných za deň. Od konca mája boli tieto denné "prírastky" často nižšie než 500, od konca júla však znova stúpajú. V Nemecku sa od začiatku pandémie koronavírusom Sars-CoV-2 nakazilo najmenej 223.453 ľudí. V nedeľu nepotvrdili v krajine žiadne ďalšie súvisiace úmrtia, ktorých tak naďalej evidujú 9231. Najmenej 201.300 ľudí sa dosiaľ v krajine uzdravilo.

Viac o téme: PoklesúmrtiaPrípadyNemeckoKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu