Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Izraelské letectvo zaútočilo na pozície Hamasu v pásme Gazy: Odveta za vypustenie zápalných balónov

Izraelské letectvo zaútočilo na pozície palestínskeho militantného hnutia Hamas v pásme Gazy
Izraelské letectvo zaútočilo na pozície palestínskeho militantného hnutia Hamas v pásme Gazy (Zdroj: SITA/AP)

JERUZALEM - Izraelské letectvo zaútočilo v sobotu na pozície palestínskeho militantného hnutia Hamas v pásme Gazy. Podľa agentúry AP o tom informovala v nedeľu izraelská armáda. Podľa nej bol nálet odvetou za ďalšie vypustenie zápalných balónov z pásma Gazy smerom na územie židovského štátu.

Balóny totiž spôsobili v posledných dňoch desiatky požiarov, ktoré zničili v Izraeli poľnohospodársku pôdu. Krátko po tomto oznámení armáda uviedla, že palestínski militanti vystrelili z pásma Gazy na juh Izraela dve rakety, ktoré však zachytili systémy protivzdušnej obrany. Bezprostredne neboli hlásené žiadne zranenia. Izrael v utorok uzavrel hraničný priechod s palestínskym pásmom Gazy určený na zásobovanie. Hraničný priechod Kerem Šalom zostane uzavretý až do odvolania, a to pre všetky druhy tovarov s výnimkou tovarov humanitárneho charakteru a pohonných látok.

Ide o reakciu Izraela na ďalší prípad, keď militanti z pásma Gazy, spravovaného hnutím Hamas, vystrelili rakety smerom do oblasti Stredozemného mora a na územie židovského štátu vyslali zápalné balóny. Hnutie Hamas v reakcii odsúdilo uzavretie zásobovacieho priechodu Kerem Šalom ako "agresívny" krok, ktorý svedčí o pokračujúcom "obliehaní obetí" v Gaze Izraelom. Toto palestínske územie je pod izraelskou blokádou od roku 2007.

Viac o téme: Letectvoútok IzraelPalestínaHamasPásmo Gazy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu