Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Grécko zaznamenalo prvý prípad COVID-19 v tábore pre migrantov na ostrove Chios

Utečenci na ostrove Chios.
Utečenci na ostrove Chios. (Zdroj: SITA)

ATÉNY - Grécko vo štvrtok zaznamenalo prvý prípad nákazy koronavírusom v jednom z najpreplnenejších táborov pre žiadateľov o azyl, informovala agentúra AFP s odvolaním sa na vyhlásenie zdroja z ministerstva pre migráciu.

Koronavírusom sa nakazil 35-ročný muž z Jemenu. V tábore na ostrove Chios v Egejskom mori ho testovali v stredu. "Muž je v karanténe v miestnej nemocnici. Ďalší 30 podstupujú testy," povedal zdroj, ktorý si želal zostať v anonymite. V tábore na Chiose žije viac ako 3800 migrantov. Počet obyvateľov trojnásobne prevyšuje kapacitu tábora.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Grécko dosiaľ zaznamenalo niekoľko prípadov nákazy koronavírusom medzi migrantmi. Viac ako 150 ľudí sa nakazilo v apríli v hoteli určenom pre migrantov na Peloponézskom polostrove. Tento prípad je však prvým na ostrovnom tábore. Úrady dosiaľ nezaznamenali nijaké úmrtie spomedzi migrantov.

Grécko v stredu zaznamenalo vôbec najvyšší počet nových prípadov nákazy od začiatku pandémie - 262. Úrady za týmto nárastom vidia nedodržiavanie opatrení v reštauráciách, baroch či na verejných miestach a takisto spoločenské podujatia. Vláda tento týždeň zaviedla nočný zákaz prevádzky reštaurácií a barov v niekoľkých najnavštevovanejších dovolenkových destináciách a sprísnilo režim na hraniciach pri vstupe do tejto do stredomorskej krajiny.

Viac o téme: TáborMigrantiGréckoChiosCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu