Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

V Nemecku opäť pribudlo viac ako tisíc infikovaných KORONAVÍRUSOM za deň

Ľudia v Nemecku stále nosia rúška
Ľudia v Nemecku stále nosia rúška (Zdroj: SITA/AP Photo/Michael Probst)

BERLÍN - V Nemecku pribudlo za posledných 24 hodín 1147 prípadov nákazy novým druhom koronavírusu. S odvolaním sa na údaje z Inštitútu Roberta Kocha (RKI) o tom v piatok informovala agentúra Reuters.

Po strede, keď v Nemecku zaznamenali 1045 nových prípadov ochorenia COVID-19, ide od 7. mája už o druhý denný nárast o viac ako 1000 prípadov. Počet osôb, ktoré mali pozitívne výsledky testov na koronavírus SARS-CoV-2, tak v Nemecku od začiatku pandémie stúpol na 214.214. Počet úmrtí na komplikácie spôsobené ochorením COVID-19 sa zvýšil o osem na 9183.

Počet prípadov nákazy v Nemecku začal opäť stúpať pred niekoľkými týždňami. Najnovší denný nárast nesúvisí s lokalizovanými ohniskami, ako tomu bolo v polovici júna v prípade bitúnku v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko, ale prípady sa vyskytli v celej krajine. V nasledujúcich dňoch sa navyše končia prázdniny v 16 spolkových krajinách. Už vo štvrtok sa vrátili žiaci do škôl v Hamburgu.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Vo štvrtok spolkový minister zdravotníctva Jens Spahn oznámil, že každý, kto sa vráti do Nemecka z oblasti považovanej z hľadiska šírenia koronavírusu za rizikovú, sa musí dať od soboty bezplatne testovať. Z krajín Európskej únie sú podľa RKI medzi rizikovými krajinami Luxembursko a tri španielske regióny - Aragónsko, Katalánsko a Navarra. Miesta na testovanie budú zriadené v prvom rade na letiskách; takáto možnosť však bude k dispozícii aj v prípade návratu vlakom alebo autom. Ak niekto testovanie odmietne, môže dostať pokutu až do výšky 25.000 eur.

Viac o téme: NemeckoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu