Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

KORONAVÍRUS poznačil aj ikonické pláže v Riu: Takto ich nepoznáte!

Pláž v brazílskom Riu de Janeiro Zobraziť galériu (2)
Pláž v brazílskom Riu de Janeiro (Zdroj: SITA/AP/Silvia Izquierdo)

RIO DE JANEIRO - Starosta brazílskeho mesta Rio de Janeiro Marcelo Crivella v pondelok oznámil, že na ikonických mestských plážach budú musieť ľudia dodržiavať odstup a rezervovať si miesto na piesku vopred prostredníctvom aplikácie v mobilnom telefóne. Informovala o tom tlačová agentúra AFP.

Starosta upozornil, že svetoznáme pláže ako Copacabana a Ipanema budú znovu naplno otvorené len s jasne vymedzenými zónami, ktoré pomôžu udržiavať ľudí ďalej od seba. Uplatnenie tohto opatrenia proti šíreniu koronavírusu bude však ťažké, pretože na mestských plážach sa v posledných týždňoch tlačilo mnoho ľudí aj napriek hrozbe pokuty vo výške 107 realov (17 eur).


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


"Ľudia sa budú môcť zdržiavať vo vymedzených zónach, a to na základe času, kedy prišli, a takisto rezervácie cez aplikáciu v mobile," povedal Crivella novinárom na tlačovej konferencii. "Týmto spôsobom môžeme lepšie organizovať to, čo dnes nefunguje dobre," dodal.

Úrady v Riu zatvorili pláže v marci

Úrady v Riu de Janeiro zatvorili pláže v marci, keď sa snažili zastaviť šírenie nového druhu koronavírusu, ktorý zabil v Brazílii už vyše 100.000 ľudí. Latinskoamerická krajina má druhý najvyšší počet úmrtí na svete, po Spojených štátoch.

Pláž v brazílskom Riu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP/Silvia Izquierdo)

Guvernér Ria Wilson Witzel vtedy pripustil, že toto opatrenie sa v meste známom láskou k plážam rovná až "kacírstvu". Štát Rio de Janeiro zaznamenal vyše 14.000 úmrtí na nákazu koronavírusom a je pandémiou zasiahnutý tvrdšie než iné brazílske štáty, s výnimkou Sao Paula. Crivella 31. júla znovu otvoril pobrežie pre plávanie, ale sedenie v piesku je stále zakázané.

Napriek tomu veľké množstvá ľudí zapĺňali počas posledných víkendov spomínané legendárne pláže Copacabana a Ipanema - vyhrievali sa na slnku, hrali futbal v piesku alebo uprene pozerali na tyrkysovú vodu. Crivella nestanovil termín znovuotvorenia, len dodal, že úrady čoskoro oznámia podrobnosti.

Viac o téme: PlážAplikáciaBrazíliaRio de JaneiroKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu