Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zo Zdeňka (54) sa po zapálení bohumínskeho bytu vykľul vrah: Kto je muž, ktorý zabil svoju najbližšiu rodinu?

Tragický požiar v Bohumíne Zobraziť galériu (4)
Tragický požiar v Bohumíne (Zdroj: Tragický požiar v Bohumíne)

BOHUMÍN – Po vypuknutí požiaru v byte na jedenástom poschodí paneláku, kde sa konala rodinná oslava, sa päť ľudí pokúsilo pred plameňmi zachrániť skokom z okna. A v byte, ktorého vnútro i dvere Zdeněk (54) polial benzínom, zomreli v ohni tri deti a traja dospelí. Za mužovým beštiálnym podpaľačským útokom sú rodinné spory. Údajne chcel potrestať svoju exmanželku. Okrem nej zabil aj vlastného syna, vnuka a ďalších nevinných ľudí.

Na oslave usporiadanej v byte na jedenástom poschodí panelového domu na Nerudovej ulici v časti Nový Bohumín sa stretla Zdeňkova bývalá manželka, syn, nevesta i vnuk, uviedol server Extra.cz.

Najtragickejší požiar v Česku za posledných 30 rokov má desivé pozadie: Partnerská pomsta?!

Zdeněk K.
Zobraziť galériu (4)
Zdeněk K.  (Zdroj: extra.cz)

Zapálil bohumínsky byt

Prišiel aj Zdeněk – nepozvaný hosť. Do bytu jeho syna Lukáša (†30) vkročil s fľašou naplnenou benzínom. Horľavinu vraj po byte rozlial a následne ju zapálil. To mu však nestačilo.

Český panelák zachvátili plamene: VIDEO Karin o zažitej hrôze! Kriminalisti objavili stopy po horľavine

Z bytu ušiel a zabuchol dvere. „Potom mal niečím poliať dvere a zapáliť vchod, aby sa nikto nedostal z bytu von. Preto niektorí zhoreli a iní skákali z okna, nemohli sa dostať von. Nedal im šancu, hajz*l jeden,“ povedala zdrvená obyvateľka domu, ktorú citoval denník Blesk.cz. Plamene a dym usmrtili šesť ľudí vrátane troch detí.

Zvyšných päť ľudí uväznených v byte sa rozhodlo vyskočiť z okna. „Videla som päť ľudí, ako postupne vyskočili z okna. Je to tragédia a nechcela by som, aby toto ešte niekedy niekto zažil,“ povedala susedka Karin.

Podivín?

Podaktorí Zdeňka charakterizujú ako normálneho chlapa, iní zas ako čudáka. „Pripadal mi ako Jekyll a Hyde. Rozpoltená osobnosť,“ uviedol jeho známy serveru Novinky.cz. „Nedokážem presne povedať prečo, ale jednoducho bol taký divný, nejak mi nesedel. Poznám ho z krčmy, kam chodil,“ povedal jeden zo susedov.

Galéria: Tragický požiar v Bohumíne

Muž pracoval v bohumínskom dopravnom termináli. Jeho kolegovia ho považovali za sympatického muža. „Všetci kolegovia sú z toho v šoku. Mali sme ho za úplne normálneho chlapa,“ poznamenal jeho nadriadený.  

Požiar v Bohumíne
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Týdeník policie)

Hádky a konflikty? 

V byte malo už dlho panovať napätie. „Oni sa stále hádali, chľastali, ale kto mohol tušiť, že sa to takto skončí?“ zverila sa Blesku susedka. Podľa nej nemala rodina v dome príliš dobrú povesť. „Všetci sa na ňu sťažovali. Vyvolávali konflikty,“ dodala.

„O mŕtvych len v dobrom, ale bola to divná nájomnícka rodina. Stále sa riešili nejaké sťažnosti, stále tam popíjali alebo niečo oslavovali. Jeho (Lukášov) otec za nimi občas chodil. Že medzi nimi panovala taká nenávisť, mi dodnes nenapadlo ani vo sne,“ povedal pre Novinky.cz iný sused.

Najtragickejší požiar v Česku za uplynulých 30 rokov 

Moravskoslezskí hasiči v sobotu večer pred šiestou hodinou likvidovali požiar v panelovom dome v Bohumíne. Plamene šľahali z bytu na 11. poschodí. 

Všetkých jedenásť obetí požiaru bolo z bytu na jedenástom poschodí. Šesť osôb zhorelo v byte, päť vyskočilo z okien.

Počas požiaru bolo takisto desať ľudí zranených, vrátane hasičov a policajta. Na miesto bolo postupne vyslaných šesť zdravotníckych a tri lekárske posádky z najbližšieho okolia, vrátane leteckej výjazdovej skupiny z Ostravy.

Viac o téme: PožiarBohumín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu