Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Ukrajina v snahe zabrániť šíreniu infekcie zatvorila hraničné priechody na Kryme

Všetky tri prechody medzi Ukrajinou a Krymským polostrovom budú zatvorené od 9. do 30. augusta
Všetky tri prechody medzi Ukrajinou a Krymským polostrovom budú zatvorené od 9. do 30. augusta (Zdroj: SITA/AP Photo/Evgeniy Maloletka)

KYJEV - Ukrajinská vláda v sobotu oznámila, že v snahe zabrániť ďalšiemu šíreniu nového druhu koronavírusu rozhodla o dočasnom uzavretí hraničných priechodov na polostrove Krym, ktorý v roku 2014 anektovalo Rusko. Informovala o tom agentúra Reuters.

Všetky tri prechody medzi Ukrajinou a Krymským polostrovom, ktorý Kyjev označuje za okupované územie, budú zatvorené od 9. do 30. augusta. Na Krym budú môžu vstúpiť iba obyvatelia s ukrajinským občianstvom. Ukrajinci, ktorí tam nemajú trvalé bydlisko, sa budú môcť počas týchto troch týždňov vrátiť domov.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Ukrajina zaznamenáva od konca júla neustály denný nárast nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2. Počet potvrdených prípadov sa za uplynulých 24 hodín zvýšil o 1489 na 79.750. Na následky zdravotných komplikácií tam zomrelo 1879 ľudí. V nemocniciach je momentálne hospitalizovaných 34.216 pacientov s ochorením COVID-19, ktoré koronavírus spôsobuje, čo je o 862 viac ako deň predtým.

Viac o téme: OpatreniaHraniceUzavretieUkrajinaKrymKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu