Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Grécko zverejnilo nové čísla: KORONAVÍRUS je už aj na malom dovolenkovom ostrove

Do Grécka stále prichádza mnoho turistov
Do Grécka stále prichádza mnoho turistov (Zdroj: SITA/AP Photo/Thanassis Stavrakis)

ATÉNY - Celkový počet prípadov nákazy koronavírusom v Grécku prekročil vo štvrtok 5000, píše agentúra AFP. Za posledných 24 hodín v krajine zaznamenali 153 nových prípadov, čím sa celkový počet nakazených zvýšil na 5100. Chorobe COVID-19 v krajine dosiaľ podľahlo 210 ľudí.

Niekoľko nových prípadov sa objavilo na malom dovolenkovom ostrove Poros v blízkosti Atén. Úrady tam preto zaviedli epidemiologické opatrenia. Patrí medzi ne nočný zákaz vychádzania do všetkých barov a reštaurácií až do 17. augusta a zákaz jarmokov či otvorených trhov Na Porose bol taktiež vyhlásený zákaz podujatí s viac ako deviatimi ľuďmi. Rúška sú povinné vonku i vo vnútri.

Grécka vláda v stredu oznámila, že uplynulý týždeň bol pre ňu "budíčkom" v súvislosti s koronavírusovou pandémiou. Odvtedy sprísňuje v krajine karanténne opatrenia. Úrady za nárastom počtu prípadov vidia najmä preplnené nočné kluby a iné spoločenské podujatia. Iba 10 percent z nových prípadov pochádza podľa premiéra Kyriakosa Mitsotakisa zo zahraničia.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Úrad pre verejnú ochranu už minulý týždeň oznámil povinnosť nosenia rúšok vo všetkých verejných vnútorných priestoroch. Návštevy v domovoch dôchodcov sú až do 15. augusta zakázané. Pre svadby, krsty a pohreby platí maximálny počet 100 účastníkov. Mitsotakis nateraz odmietol celoplošné obmedzenie pohybu a začal do krajiny púšťať zahraničných turistov, keďže turizmus je pre Grécko významným zdrojom príjmov.

Viac o téme: GréckoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu