Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

IKEA vyrazila zamestnanca za výroky o LGBT komunite: Zastala sa ho vláda aj prokuratúra

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay)

VARŠAVA - Švédska spoločnosť IKEA vyhodila svojho zamestnanca, pretože sa z jej hľadiska nevhodne vyjadroval o LGBTQ+. Za Poliaka sa však postavila vláda.

Poliak Tomasz K. sa v internom diskusnom systéme opovážlivo vyjadroval o LGBT+ komunite. Zamestnanec v príspevkov tvrdil, že akceptovanie homosexuálov je škandalózne. Na odporu svojich tvrdení ešte odcitoval slová z Biblie, ktoré majú poukazovať na to, že ľudia z LGBT+ komunity by si za svoju sexuálnu orientáciu zaslúžili smrť, píše portál pinknews. Viacerým zamestnancom sa však výroky Tomasza K. nepáčili a sťažovali sa na ne. Napokon mu spoločnosť IKEA dala výpoveď.

Lenže celá situácia nabrala nečakaný smer. Tomasz K. sa začal na výpoveď verejne sťažovať, až sa prípad dostal do rúk poľského ministra spravodlivosti Zbigniewa Žiobra. Ten nezaháľal a dal prípad preskúmať štátnym prokurátorom.

Ako potvrdil hovorca varšavskej prokuratúry Marcin Sadus, šéf personálneho oddelenia IKEA v Poľsku bol obvinený. Zamestnancovi mal odoprieť náboženské práva a tým ho diskriminoval. Tomasz podľa hovorcu iba vyjadril svoje názory a dokonca ich podložil citáciami z Biblie. Prokuratúra ďalej tvrdí, že je povinnosťou IKEA rešpektovať slobodu vyjadrovania, svedomia aj vierovyznania.

Viac o téme: VládaVýpoveďProkuratúraVýrokyPoľskoIKEALGBT+
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu