Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Čína pomôže Hongkongu vybudovať poľnú nemocnicu: Situácia je veľmi vážna

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP/Nardus Engelbrecht)

HONGKONG - Čína pomôže Hongkongu vybudovať poľnú nemocnicu, ktorá by mala poskytnúť až 2000 lôžok, oznámil v pondelok generálny tajomník hongkonskej administratívy Čang Ťien-cung (Matthew Cheung) na tlačovej konferencii, na ktorej informoval aj o sprísnení opatrení v tejto osobitnej administratívnej oblasti Číny, píše agentúra AFP.

"Ústredná vláda súhlasila, že nám pomôže vybudovať poľnú nemocnicu, ktorá môže poskytnúť až do 2000 lôžok," povedal Cheung novinárom. Čína už podobné núdzové zariadenia vybudovala po vypuknutí koronavírusovej epidémie v meste Wu-chan.

Hongkong v súčasnosti zažíva nárast počtu pacientov infikovaných koronavírusom SARS-CoV-2, ktorý spôsobuje chorobu COVID-19. Cheung v tejto súvislosti oznámil, že od stredy sa v Hongkongu zatvoria všetky reštaurácie a na verejnosti budú ľudia musieť nosiť rúška. Takisto bude platiť zákaz verejných zhromaždení s viac ako dvoma osobami. "Epidemiologická situácia v Hongkongu je veľmi zlá," upozornil.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Hongkong sa spočiatku vyhol rýchlemu šíreniu vírusu, aký postihol niektoré iné krajiny. Od začiatku júla však miestne úrady potvrdili 1000 nových prípadov nákazy. Posledných denný nárast počtu prípadov neklesol pod 100. Celkovo Hongkong zaznamenal viac ako 2600 infikovaných pacientov a 19 súvisiacich úmrtí.

Viac o téme: PomocNemocnicaVybudovanieČínaHongkongKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu