Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS USA zaznamenali druhý deň za sebou viac ako 70-tisíc nových prípadov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Rebecca Blackwell)

WASHINGTON - Spojené štáty v piatok už druhý deň za sebou zaznamenali viac než 70.000 nových prípadov koronavírusového ochorenia COVID-19 a vyše 1000 s tým súvisiacich úmrtí.

Informovala o tom v noci na sobotu tlačová agentúra AFP s odvolaním sa na štatistiku vypracovanú Univerzitou Johnsa Hopkinsa (JHU) so sídlom v meste Baltimore. Zdravotnícke úrady v tejto pandémiou celosvetovo najpostihnutejšej krajine za uplynulých 24 hodín zaevidovali 73.795 nových prípadov infekcie a ďalších 1157 úmrtí.

Z poskytnutých údajov vyplýva, že USA majú momentálne 4,1 milióna prípadov nákazy, z ktorých sa 145.324 skončilo úmrtím pacientov. Z ochorenia sa vyliečilo vyše 1,2 milióna ľudí. Po poklese miery nových prípadov infekcie koncom jari čelia Spojené štáty opätovnému nárastu koronavírusu, a to najmä v južných a západných štátoch ako Kalifornia, Texas, Alabama a Florida.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Denný prírastok nových prípadov už 11 dní za sebou dosahuje číslo 60.000, pripomína AFP. Vedci sa zhodujú, že nárast úmrtí na COVID-19 nasleduje špičku v bilancii nákazy o tri až štyri týždne. Po tom, ako koncom júna pravidelne dochádzalo k úmrtiu vyše 500 pacientov denne, prekročila denná štatistika za uplynulé tri dni číslo 1000.

Viac o téme: PandémiaUSAKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu