Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Spojené štáty s novými číslami: Infikovaný je aj guvernér Ohia, plánoval stretnutie s Trumpom

Donald Trump v rúšku
Donald Trump v rúšku (Zdroj: SITA/AP Photo/Susan Walsh)

WASHINGTON - Spojené štáty zaznamenali v piatok 2060 úmrtí v dôsledku COVID-19 v priebehu uplynulých 24 hodín, najviac za posledné tri mesiace. Počet prípadov nákazy prekročil päť miliónov.

Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na údaje Univerzity Johnsa Hopkinsa v americkom meste Baltimore. Celkový počet prípadov nákazy koronavírusom dosiahol 5.032.179. Celkový počet úmrtí stúpol na 162.804.  

Pandémia od júna znova naberá v mnohých štátoch USA na sile, predovšetkým na juhu a západe. Niekdajšiemu epicentru pandémie mestu New York sa naopak podarilo šírenie vírusu do veľkej miery dostať pod kontrolu. Viac ako 2000 úmrtí USA naposledy zaznamenali 7. mája.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Guvernéra Ohia pozitívne testovali na koronavírus pred návštevou Trumpa

Guvernéra amerického štátu Ohio Mikea DeWinea vo štvrtok pozitívne testovali na koronavírus iba niekoľko hodín pred plánovanou návštevou prezidenta Donalda Trumpa. Informoval o tom spravodajský portál CBS News. DeWineova kancelária informáciu potvrdila v tlačovej správe. DeWine sa nechal testovať v rámci bežnej procedúry pred stretnutím s prezidentom. Test jeho zástupcu Jona Husteda vyšiel negatívne.

DeWine momentálne nemá príznaky choroby COVID-19, ktorú spôsobuje koronavírus SARS-CoV-2. Ďalších 14 dní strávi v karanténe vo svojom dome v meste Cedarville. "Prezident (Trump) želá guvernérovi DeWineovi skoré uzdravenie a chváli ho za prácu, ktorú robí pre skvelý štát Ohio," uviedol zástupca hovorkyne Bieleho domu Judd Deere vo vyhlásení. Republikán DeWine bol jeden z prvých guvernérov, ktorí zaviedli epidemiologické opatrenia vrátane uzavretia škôl. Guvernér vo svojom vyhlásení uviedol, že nevie, kde sa vírusom nakazil.

Viac o téme: ObeteUSAKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu