Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rodinný výlet sa zmenil na horor! Útok psa zastavila streľba, VIDEO šokujúcej drámy z Česka

(Zdroj: reprofoto:youtube/Krimi-Plzeň)

PLZEŇ - Rodina sa vybrala na výlet, pokojnú prechádzku však narušil nečakaný útok psa. Zviera sa vrhlo na chodkyňu, ktorá mala v náručí menšieho domáceho miláčika. Muž po jej boku zasiahol, nie však vlastnými silami. Vytiahol zbraň a začal strieľať. Celý incident zachytila kamera okoloidúceho vodiča.

Na zázname je vidieť, ako pes preskočil oplotenie rodinného domu a nečakane sa vrhol na ženu, ktorá mala pri sebe svojho domáceho miláčika. Muž, jej syn, ju začal pohotovo brániť, napokon vytiahol zbraň. Stačil jeden výstrel. Ten staforda vyplašil a dal sa na útek. Informoval o tom portál novinky.cz.

Podľa dostupných informácií muž pôsobí ako mestský policajt, zbraň mal v legálnej držbe. "Strelec najprv skúšal maminku kryť vlastným telom a postaviť sa medzi ňu a psa, následne odohnať psa kopom, a keď ani to nepomohlo, vytiahol zbraň, našiel bezpečné miesto, kam vystreliť, a vystrelil, aby nemusel psa zabíjať," povedal pracovník firmy Kops, ktorá video publikovala.

Žena po útoku utrpela odreniny a drobné pomliaždeniny. Nikomu ďalšiemu sa našťastie nič nestalo. Napriek tomu sa udalosťou zaoberá polícia. "Zatiaľ prípad preverujeme v rovine priestupku, teda ako zodpovednosť majiteľa voľne pobehujúceho psa, tak oprávnenosť použitia zbrane," reagovala hovorkyňa polície Ivana Jelínková.

Musel som ochrániť svoju rodinu, povedal policajt

Portál plzen.cz priniesol aj spoveď samotného policajta Martina. Ten opísal, že išlo o okamih. Najprv chcel psa len odkopnúť, no nedalo sa. Keď jeho mama padla k zemi, no pes neprestával útočiť po fenke pudlíka Rozárke, ktorú držala pevne v náručí, rozhodol sa zakročiť inak. 

Rodinný výlet sa zmenil
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: reprofoto:youtube/Krimi-Plzeň)

"Musel som ochrániť svoju rodinu, takže som vytiahol svoju pištoľ, ale nechcel som toho psa hneď zabiť, pretože zvieratá milujem. Vystrelil som teda vedľa neho, aby som ho vystrašil, samozrejme som tiež musel dávať pozor, kam strela pôjde, aby niekoho nezranila," obraňoval sa. Martin po všetkom sám polícii ohlásil, čo sa stalo. Či bola jeho reakcia adekvátna, preukáže ďalšie vyšetrovanie.

Viac o téme: PesNapadnutiePlzeň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu