Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Sekundy od dalšej tragédie: Vlaky v Česku sa opäť rútili oproti sebe

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay)

ÚSTÍ NAD ORLICÍ - Nemá to konca. V Česku došlo opäť k incidentu na železničnej trati. Dve súpravy sa ocitli oproti sebe na jednej koľaji.

Stačilo pár sekúnd a mohlo dôjsť k tragédii. Vlaky zastavili od seba 300 metrov ďaleko. Toto číslo bolo neskôr upresnené na 508 metrov. Nikomu sa nič nestalo. Jeden zo strojvodcov pravdepodobne nerešpektoval návestidlo zakazujúce pokračovanie v jazde, informuje portál novinky.cz.

Hovorca Drážnej inšpekcie Martin Drápal pre stránku uviedol: "Došlo tam k nedovolenej jazde jedného z vlakov za návestidlo zakazujúce jazdu a dostal sa na už obsadenú koľaj iným osobným vlakom."

Strojvedúci vlaku, ktorý porušil zákaz, si svoju chybu uvedomil a zastavil 80 metrov za návestidlom. Dispečéri o chybe už vedeli a druhému vlaku nastavili nasledujúce návestidlo na červenú. Ten okamžite zareagoval a zastavil.

K incidentu došlo v Jablonném nad Orlicí o po siedmej hodine ráno.

Podľa informácií portálu vlak, ktorý ignoroval návestidlo smeroval z Králík do Ústí nad Orlicí, druhý bol na ceste z Ústí do Moravského Karlova.

"Incident sa zaobišiel bez zranení, či vznikla nejaká škoda, napríklad na výhybke, budeme vedieť neskôr," doplnil Drápal. Neskôr sa ukázalo, že výhybka sa naozaj poškodila. Server zdopravy.cz obidva vlaky patrili dopravcovi Leo Express Tenders.

Drážna inšpekcia bude prípad vyšetrovať.

Server pripomína, že tento incident už je niekoľkým v poradí za posledné obdobie. Jedna zrážka vlakov pri Českom Brode si vyžiadala smrť strojvodcu, pri ďalšom incidente prišli o život dvaja cestujúci.

Viac o téme: ČeskoZrážkaVlakyStrojvodcaNávestidlo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu