Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS naďalej úraduje: V Kalifornii uzavrú vnútorné priestory barov a reštaurácií

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LOS ANGELES - Kalifornský guvernér Gavin Newsom nariadil v pondelok z dôvodu narastajúceho počtu nových prípadov nákazy koronavírusom opätovné uzavretie vnútorných priestorov všetkých barov, reštaurácií a kín. Informovala o tom agentúra AFP.

Kostoly, podniky, telocvične, nákupné centrá či kadernícke salóny v 30 najviac zasiahnutých okresoch vrátane Los Angeles musia takisto uzavrieť svoje vnútorné priestory, uviedol Newsom na tlačovej konferencii. Tieto reštriktívne opatrenia sa dotknú približne 80 percent Kalifornčanov. Sprísnené opatrenia v tomto najľudnatejšom štáte USA budú trvať tri dni, napísal na Twitteri podľa agentúry DPA úrad guvernéra.

"Vraciame sa späť k pozmenenému spôsobu nášho pôvodného nariadenia 'zostaňte doma'," povedal. Kalifornia bola prvým štátom v USA, kde v marci zaviedli povinné nariadenie nevychádzať von. Rozhodnutie padlo po tom, čo sa zvýšil počet hospitalizovaných pacientov nakazených novým koronavírusom SARS-CoV-2 vrátane ľudí na jednotkách intenzívnej starostlivosti.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Za posledné dva týždne sa počet pozitívne testovaných osôb v Kalifornii zvýšil o viac než 20 percent, poznamenal Newsom. Kalifornia v nedeľu hlásila 8358 infikovaných, čím sa ich celkový počet zvýšil na takmer 330.000. Ochoreniu COVID-19, ktoré koronavírus spôsobuje, tam už podľahlo viac ako 7000 ľudí.

Oznámenie o opätovnom sprísnení opatrení prišlo po tom, čo predstavitelia oblasti školstva v mestách Los Angeles a San Diego uviedli, že tamojšie školy zostanú aj naďalej zatvorené a vyučovanie v novom školskom roku, ktorý sa začne na jeseň, bude prebiehať online.

Viac o téme: ReštaurácieUzavretieBaryUSAKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu