Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KORONAVÍRUS Bolsonaro bol podľa správ miestnych médií pozitívne testovaný

Brazílsky prezident Jair Bolsonaro
Brazílsky prezident Jair Bolsonaro (Zdroj: SITA/AP Photo/Eraldo Peres)

RIO DE JANEIRO - Brazílsky prezident Jair Bolsonaro bol podľa správ miestnych médií pozitívne testovaný na nový koronavírus SARS-CoV-2. Informoval o tom v utorok rakúsky denník Kurier.

Bolsonaro momentálne po treťom testovaní v poradí očakáva ešte výsledky testu druhej vzorky, uviedol spravodajský portál Band. Brazílska vláda správy o tom, že Bolsonaro sa nakazil novým koronavírusom, zatiaľ nevyvrátila ani nepotvrdila.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Jair Bolsonaro, ktorý mal v marci 65 rokov, v pondelok uviedol, že má typické symptómy ochorenia COVID-19, napríklad horúčku. Dodal tiež, že užíva prípravok proti malárii hydroxychlorochín. Koronavírusovú pandémiu Bolsonaro od začiatku bagatelizoval a označil ju za "chrípočku". Pohrozil dokonca vystúpením zo Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) a opakovane kritizoval prístup tamojších guvernérov zavádzajúcich reštriktívne opatrenia. Pre nezhody s prezidentom ohľadom prístupu k pandémii odstúpili už dvaja ministri zdravotníctva.

Brazílsky prezident nedodržiaval ani povinnosť nosiť ochranné rúško platnú v hlavnom meste Brazília a na stretnutiach so svojimi stúpencami nedodržiaval povinný odstup, objímal sa s nimi a podával si s nimi ruku. Brazília je po USA pandémiou druhým najviac zasiahnutým štátom na svete. Podľa najnovšej bilancie evidujú v krajine 65.487 úmrtí a 1,6 milióna nakazených.

Viac o téme: Test MédiáKoronavírusJair BolsonaroBolsonaro momentálne po treťom testovaní v poradí očakáva ešte výsledky testu druhej vzorkyUviedol spravodajský portál Band. Brazílska vláda správy o tomŽe Bolsonaro sa nakazil novým koronavírusomZatiaľ nevyvrátila ani nepotvrdila. Jair BolsonaroKtorý mal v marci 65 rokovV pondelok uviedolŽe má typické symptómy ochorenia COVID-19Napríklad horúčku. Dodal tiežObjímal sa s nimi a podával si s nimi ruku. Brazília je po USA pandémiou druhým najviac zasiahnutým štátom na svete. Podľa najnovšej bilancie evidujú v krajine 65.487 úmrtí a 16 milióna nakazených.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu