Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Prostitútky v Berlíne protestovali proti epidemiologickým obmedzeniam

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BERLÍN - Niekoľko desiatok prostitútok protestovalo v piatok v Berlíne proti epidemiologickým obmedzeniam, o ktorých tvrdia, že im bránia v obžive, informovala agentúra AFP.

Demonštrantky sa zhromaždili pred budovou Spolkovej rady (Bundesrat) s červenými dáždnikmi a plagátmi, na ktorých mali slogany ako "Nechajte nás pracovať", "Otvorte zase bordely" a "Náš sektor je pochovávaný pod zem".

Prostitúcia je v Nemecku legálna a regulovaná, pričom sexuálne pracovníčky majú nárok na pracovné zmluvy a dávky sociálneho zabezpečenia. Poskytovanie sexuálnych služieb je však v rámci úsilia o kontrolu šírenia koronavírusu od polovice marca zakázané. Spolkové združenie pre erotické a sexuálne služby v Nemecku uviedlo, že je to nepochopiteľné, keďže iné odvetvia majú opäť povolené vykonávať svoju prácu.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"Kaderníci, masážne salóny, kozmetické salóny ... fitnescentrá, tetovacie štúdiá, sauny, reštaurácie a hotely sa mohli znova otvoriť, ale zdá sa, že na sexuálnych pracovníkov politici zabudli," píše sa vo vyhlásení tohto združenia. Verejné domy sa už mohli znovu otvoriť v susedných krajinách, ako sú Švajčiarsko, Rakúsko, Česko a Holandsko, pripomína AFP.

"Zariadenia, kde sa vykonáva prostitúcia, podliehajú obzvlášť prísnym predpisom a sú povinné ponúkať svojim sexuálnym pracovníkom bezpečné a hygienické pracovné prostredie," uvádza sa ďalej vo vyhlásení. Podľa najnovších údajov z Inštitútu Roberta Kocha (RKI) v Nemecku podľahlo ochoreniu COVID-19 vyše 9000 ľudí. Keďže počet nových infekcií klesá, niektoré nemecké spolkové krajiny, ako napríklad Durínsko, uvažujú o opätovnom otvorení verejných domov.

Viac o téme: ProtestProstitútkyNemeckoBerlínKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu