Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Izrael opäť obmedzil maximálny počet ľudí na verejných zhromaždeniach

Benjamin Netanjahu
Benjamin Netanjahu (Zdroj: TASR/Menahem Kahana/Pool Photo via AP)

TEL AVIV - Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vo štvrtok znovu zaviedol obmedzenia týkajúce sa maximálneho počtu ľudí na verejných zhromaždeniach. Krajina totiž v priebehu 24 hodín zaznamenala 966 prípadov ochorenia COVID-19, čo je vôbec najviac od vypuknutia epidémie. Informovala o tom agentúra DPA.

Kým predtým sa vo veľkých podnikoch, baroch či kluboch mohlo zhromaždiť maximálne 250 ľudí, podľa nového nariadenia bude mať vstup na tieto miesta povolený maximálne 50 ľudí. V menších uzavretých priestoroch vrátane modlitební sa maximálny počet návštevníkov zníži na 20. "Musíme sa vrátiť k politike obmedzení, aby sa nám krivku šírenia nákazy podarilo opäť stabilizovať," uviedol Netanjahu a dodal, že situácia by sa inak mohla vymknúť spod kontroly.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

V Izraeli začali od štvrtka platiť nové epidemiologické opatrenia. Vláda zaviedla zóny obmedzenia pohybu vo viacerých častiach krajiny. Vstup do týchto oblastí a odchod z nich bude obmedzený, rovnako aj prevádzka hromadnej dopravy a podnikov.

Situácia sa zhoršila aj v Predjordánsku, v ktorom sa v piatok obnoví tzv. "lockdown". V rámci neho sa zatvoria všetky obchody okrem supermarketov, pekární a lekární. Izraelské ministerstvo zdravotníctva dosiaľ potvrdilo 26.452 prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, ktorý spôsobuje chorobu COVID-19. Epidémia si vyžiadala 324 obetí. Naposledy zaznamenal Izrael rekord v počte denného nárastu nových prípadov 3. apríla, keď ich úrady evidovali 819.

Viac o téme: ĽudiaPočetPandémiaObmedzeniaIzraelBenjamin NetanjahuKoronavírusCOVID-19Verejné zhromaždenia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu