Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

V Česku sa odtrhla časť kolotoča, práve sa na ňom viezol muž s dvoma deťmi!

(Zdroj: SITA)

HORNÍ POLICE - Na Českolipsku sa zrútila časť kolotoča s labuťami, spadla s dvadsaťdeväťročným mužom a dvoma deťmi vo veku deväť a 17 rokov. Príčiny pádu polícia vyšetruje, povedala policajná hovorkyňa Ivana Baláková.

Muž utrpel stredne ťažké zranenia, deti sú v poriadku. Informoval o tom hovorca krajskej záchrannej služby Michael Georgiev. Dospelého transportoval vrtuľník do traumacentra libereckej nemocnice, spresnil Georgiev. "O pol druhej popoludní prijalo operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informáciu o páde dvadsaťdeväťročného muža z jarmočnej atrakcie," uviedla Baláková s tým, že išlo o kolotoč s labuťami a ďalšími napodobeninami zvierat. Podľa nej sa muž a dvaja chlapci vzniesli do zhruba dvojmetrovej výšky, potom sa utrhlo rameno nesúce sedačku a sedačka spadla aj s nimi na zem.

Vyšetrovanie polície bude trvať zrejme niekoľko týždňov. "Zaisťujeme tam potrebné stopy a podklady, ktoré objasnia príčinu udalosti a až vykonáme všetky potrebné úkony trestného konania, určíme právnu kvalifikáciu," povedala Baláková s tým, že si polícia vyžiada znalecký posudok na technický stav stroja. "Než nám znalecké posudky doručia, trvá to rádovo týždne," doplnila Baláková. Jarmok v Horní Polici, kde sa udalosť stala, pokračuje vo svojom programe. Baláková uviedla, že prevádzkovatelia iba nebudú používať poškodenú atrakciu.

Viac o téme: DetiMužZrútenieJarmokKolotočVyšetrovanieZraneniaPolícia Horní Police
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu