Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Tokio zaznamenalo najvyšší denný počet infekcií KORONAVÍRUSOM, odkedy sa skončil núdzový stav

Koronavírus v Japonsku
Koronavírus v Japonsku (Zdroj: SITA/AP/Kyodo News)

TOKIO - Hlavné mesto Japonska Tokio zaznamenalo v sobotu najvyšší počet nových prípadov koronavírusovej infekcie v priebehu 24 hodín od konca mája, keď bol v krajine zrušený núdzový stav. Píše o tom agentúra DPA s odvolaním sa na spravodajstvo japonskej televízie NHK.

Za jeden deň bolo podľa tohto zdroja pozitívne testovaných na koronavírus 57 ľudí. To znamená, že priemerný denný počet novoinfikovaných ľudí za posledné štyri dni bol približne 50. Za ohnisko nákazy v Tokiu sú všeobecne považované zábavné nočné štvrte.

Počet nových infekcií v porovnaní s predchádzajúcim dňom sa z celoštátneho hľadiska zvýšil po prvý raz od začiatku mája na viac než 100. Do konca mája mal síce počet denne registrovaných nových prípadov nákazy klesajúcu tendenciu, ale odkedy bol 25. mája zrušený v krajine núdzový stav, začal tento počet v Tokiu opäť stúpať.  


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Japonská metropola plánuje v lete budúceho roku usporiadať olympijské hry. Pôvodne sa mali konať v lete tohto roku, avšak pre celosvetovú koronavírusovú pandémiu boli odložené. Japonsko pred niečo vyše mesiacom zrušilo núdzový stav, keďže epidémiu choroby COVID-19, ktorú nový koronavírus spôsobuje, sa v krajine vychádzajúceho slnka podarilo dostať pod kontrolu.

Viac o téme: TokioKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu