Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Japonský premiér má skutočne odvahu: Olympijské hry v Tokiu chce ako dôkaz porazenia pandémie

Jošihide Suga počas príhovoru na VZ OSN
Jošihide Suga počas príhovoru na VZ OSN (Zdroj: SITA/UNTV via AP)

TOKIO - Nový japonský premiér Jošihide Suga v piatok na virtuálnom 75. zasadnutí Valného zhromaždenia OSN povedal, že je odhodlaný usporiadať olympijské hry v Tokiu na budúce leto ako "dôkaz, že ľudstvo porazilo pandémiu". Informovali o tom tlačové agentúry AP a AFP.

Letné olympijské hry 2020 boli odložené, pretože po celom svete sa šíri pandémia nového druhu koronavírusu, a sú všeobecné pochybnosti o ich budúcnosti. Japonský premiér Suga, ktorý sa ujal úradu minulý týždeň, vo svojom prvom medzinárodnom príhovore na VZ OSN uviedol: "Vynaložím všetku námahu na to, aby som vás privítal na hrách, ktoré budú bezpečné a bez rizika."

Prieskumy ukazujú, že väčšina japonských firiem a verejnosti si nemyslí, že olympijské hry sa na budúci rok budú konať alebo že by sa mali konať. Prieskum zverejnený v júni japonskou stanicou NHK ukázal, že dve tretiny sponzorov nie sú rozhodnuté, či sa budú podieľať na hrách odložených o ďalší rok.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Udržať si domácich sponzorov je po finančnej stránke rozhodujúce a japonskí lídri dávajú horlivo najavo, že olympijské hry sú na budúci rok uskutočniteľné. Japonskí organizátori však vravia málo o tom, ako môže byť 15.400 olympijských a paralympijských športovcov, členov personálu a predstaviteľov v bezpečí, keď ešte nie je dostupná žiadna očkovacia látka ani liek na koronavírus.

Viac o téme: OlympiádaJaponskoOSNJošihide Suga
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu