Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Pre nové prípady KORONAVÍRUSU na Novom Zélande odložili rozpustenie parlamentu

Koronavírus na Novom Zélande
Koronavírus na Novom Zélande (Zdroj: SITA/AP Photo/Mark Baker)

WELLINGTON - Rozpustenie parlamentu na Novom Zélande v stredu odložili najmenej do budúceho týždňa pre narastajúci počet nakazených novým koronavírusom. S odvolaním sa na novozélandskú vládu o tom informovala agentúra DPA.

V meste Auckland obmedzili úrady voľný pohyb osôb po tom, čo sa v jednej rodine vyskytli štyri prípady nákazy a úradom sa nepodarilo zistiť jej pôvod. Koronavírus sa v tejto ostrovnej krajine objavil po 102 dňoch. Parlament pôvodne plánovali rozpustiť v stredu, avšak premiérka Jacinda Ardernová informala, že tento krok odložia najmenej do pondelka. Parlamentné voľby na Novom Zélande sa majú konať 19. septembra.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Voľný pohyb osôb v Aucklande obmedzili od stredajšieho poludnia. Zatvorené ostali školy a podniky, ktorých prevádzka nie je nevyhnutná pre fungovanie spoločnosti. Dodržiavanie obmedzení kontroluje polícia. Vo zvyšku krajiny platí zákaz verejných zhromaždení s účasťou vyššou ako 100 osôb, pričom účastníci musia dodržiavať fyzický odstup. Predpokladá sa, že obmedzenie voľného pohybu potrvá do polnoci z piatka na sobotu.

Viac o téme: Nový ZélandKoronavírusInfikovaníParlament
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu