Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

VIDEO Vyčíňanie Poliakov v lese zachytila fotopasca: Keď odhodili plachtu na prívese... HNUS!

(Zdroj: Reprofoto:Twitter-Lasy Państwowe)

VARŠAVA - Traja muži z poľskej oblasti Dolné Sliezsko sa poriadne "vyznamenali"! Do lesa zamierili na aute s prívesom, ktorý mali kopcom naložený odpadom. Chceli sa ho zbaviť práve v prírode. No vybrali si zlú lokalitu. Všetko totiž zachytila fotopasca umiestnená na strome.

Keď sa muži rozhodovali, na akom mieste sa nenápadne zbavia veľkého množstva odpadu, pravdepodobne im vôbec nenapadlo, že aj v lese môžu byť pod drobnohľadom kamier. O prípade informoval poľský web Fakt24 s odvolaním sa na Poľské štátne lesy.

Už nie sú bezbranní

Na mieste v blízkosti mesta Karpacz nejde o prvý takýto prípad. Ako ale na Twitteri napísali Lasy Państwowe (Štátne lesy), ochranári a lesníci už nie sú bezbranní, keďže práve videozáznamy a fotografie im otvárajú cestu k páchateľom.

Smutným faktom v spomínanom prípade však zostáva, že prekrásne miesto znečistili miestni obyvatelia. Upozornili na to na facebookovej stránke Nadleśnictwo "Śnieżka" (Lesná oblasť Sniežka). 

Páchateľov sa aj vďaka modernej technológii podarilo zadržať. Za svoje činy budú platiť. Ak sa preukáže ich vina, môžu dostať pokutu vo výške 5000 poľských zlotých (v prepočte vyše 1127 eur).

Poľské štátne lesy v súvislosti s témou pripomenuli, že ročne z lesov vyvážajú viac ako 100-tisíc metrov kubických odpadu. Investície na jeho odvoz sa pohybujú vo výške 20 miliónov zlotých, ide teda zhruba o 4,5 milióna eur. 

Viac o téme: LesOdpadkyZnečisteniePoľsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu