Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Celé Taliansko smúti: VIDEO Mladí športovci (†22, †23) vysielali z lietadla smrti

Letecké nešťastie v Taliansku Zobraziť galériu (8)
Letecké nešťastie v Taliansku (Zdroj: Instagram, YouTube)

MILÁNO – Letecká havária ultraľahkého lietadla v Nettune, približne 60 kilometrov južne od Ríma, si vyžiadala životy dvoch talianskych plavcov. Talianska plavecká federácia (FIN) potvrdila, že šlo o 22-ročného Fabia Lombiniho a o rok staršieho Gioeleho Rossettiho.

Mladí talianski plavci zomreli v nedeľu pri leteckom nešťastí. Stroj sa zrútil krátko po štarte z leteckej školy Crazy Fly v Nettune. Po náraze na zem ho zachvátili plamene.

Čítajte aj: Posledné slová pilotov z lietadla smrti! VIDEO Spoveď muža, ktorý prežil: Sekundy hrôzy

Fabio Lombini (†22) a Gioele Rossetti (†23) len pár minút pred katastrofou vysielali na sociálnej sieti. Posledné videá zobrazujú Rossettiho pri predletovej príprave, tiež priamo v kokpite. Športovci vzlietli o 10:40, následne sa už neohlásili. Videá boli zo sociálnej sieti odstránené.  

„Federácia, rozrušená a zničená správou o tragédii, vyjadruje hlbokú sústrasť rodine, priateľom a klubom,“ uviedla FIN.

Gioele Rossetti (†23)
Zobraziť galériu (8)
Gioele Rossetti (†23)  (Zdroj: Instagram/gioros97)

Lombini sa zúčastňoval na trojdňovom tréningovom kempe v Talianskom národnom plaveckom komplexe v neďalekej Ostii. Špecialista na 200 m voľný spôsob reprezentoval svoju krajinu na Svetovej letnej univerziáde v Tchaj-peji 2017, v tom istom roku si vyplával striebornú medailu na národnom šampionáte a prebojoval sa do finále na ME v krátkom bazéne v Kodani.

Fabio Lombini (†22)
Zobraziť galériu (8)
Fabio Lombini (†22)  (Zdroj: Instagram/fabio_lombini)

Rossetti bol úspešný na mládežníckej úrovni v Taliansku. Okrem športu miloval aj lietanie. Urobil si pilotnú licenciu a často bral na palubu svojich kamarátov.

Po páde stroja na inkriminovanom mieste zasahovali hasiči, zdravotníci aj policajti. Telá plavcov zhoreli. Podľa tamojších médií sa pod tragédiu podpísala technická porucha. Národná agentúra pre letovú bezpečnosť (ANSV) začala vyšetrovanie nehody.

Viac o téme: LietadloTalianskoSmrťPádGioele RossettiFabio Lombini
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu