Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Panika v Afrike: Z karanténnych centier ušli stovky ľudí, môžu byť infikovaní

V karanténnom centre boli umiestnené osoby, ktoré prišli z Juhoafrickej republiky a ešte neboli testovaní na prítomnosť koronavírusu.
V karanténnom centre boli umiestnené osoby, ktoré prišli z Juhoafrickej republiky a ešte neboli testovaní na prítomnosť koronavírusu. (Zdroj: SITA/AP Photo/Nardus Engelbrecht)

LILONGWE - Z karanténneho centra v Malawi ušlo približne 400 ľudí, ktorí sa sťažovali na jeho zlý stav a nedôstojné podmienky. K podobnej udalosti došlo aj v ďalšom africkom štáte v Zimbabwe, informovali vo štvrtok spravodajská televízia BBC a agentúra AP.

Incident sa podľa miestnych médií stal v druhom najväčšom meste Malawi - Blantyre. V karanténnom centre boli umiestnené osoby, ktoré prišli z Juhoafrickej republiky a ešte neboli testovaní na prítomnosť koronavírusu. AP však informovala, že pozitívne testy malo 46 z nich. Sťažovali sa, že na štadióne, kde vzniklo karanténne centrum, nie sú pitná voda, sociálne zariadenia a ani dostatok potravín.

Tento týždeň miestne médiá už informovali o úteku ôsmich ľudí z karanténneho centra Kameza v Blantyre, ktorí mali po príchode z Juhoafrickej republiky pozitívny test na nový koronavírus. Vláda sa k incidentu zatiaľ nevyjadrila.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

V Malawi, ktoré sa nachádza na juhovýchode Afriky, sa novým koronavírusom doposiaľ nakazilo 101 ľudí a štyria ochoreniu podľahli. V Zimbabwe polícia pátra po viac ako 100 ľuďoch, ktorí utiekli z karanténnych centier. V tejto krajine platí pre osoby vracajúce sa zo zahraničia povinná 21-dňová karanténa.

Viac o téme: útekAfrikaMalawiKoronavírusCOVID-19Karanténne centrum
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu