Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Česká baňa Darkov eviduje už 276 infikovaných osôb

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

OSTRAVA - Už 276 osôb infikovaných novým druhom koronavírusu odhalili českí hygienici v súvislosti s ohniskom nákazy v Bani Darkov v okrese Karviná v Moravskosliezskom kraji. Z toho je 201 zamestnancov vrátane desiatich takzvaných pendlerov, 71 rodinných príslušníkov a štyria ďalší pracovníci iných firiem, informoval v utorok spravodajský server Novinky.cz.

Riaditeľka krajskej hygienickej stanice v Ostrave Pavla Svrčinová uviedla, že aj naďalej prebiehajú na šachte kontroly zo strany hygienikov a krajského úradu zamerané na plnenie uložených protiepidemických opatrení."Napríklad na povinnosť vykonávať dezinfekciu prípravkami s virucídnym účinkom. Bolo overené, že v Bani Darkov preventívna dezinfekcia prebieha," potvrdila Svrčinová.

Na osobnú hygienu, najmä dezinfekciu rúk, používajú baníci dezinfekčný prípravok na báze alkoholu prostredníctvom bezdotykových dávkovačov."Na dezinfekciu dotykových plôch sa používa dezinfekčný prostriedok s obsahom chlórnanu sodného, na priestorovú dezinfekciu prípravok na báze benzyl-C12-14-alkyldimethyl chloridu," informovala Svrčinová a doplnila, že upratovanie a dezinfekciu má na starosti dodávateľská firma.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Úrady v okrese Karviná s platnosťou od pondelka v tejto súvislosti obmedzili počet ľudí na verejných udalostiach na 100, pričom ponechali v platnosti zákazy návštev v domovoch sociálnych služieb, liečebniach dlhodobo chorých a v nemocniciach. Situácia v Moravskosliezskom kraji však podľa českého ministra zdravotníctva Adama Vojtěcha nie je závažná a problém je lokálny.

Viac o téme: ČeskoKoronavírusInfikovaníBaňa Darkov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu