Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Írsko po prvýkrát od 11. marca nezaznamenalo úmrtie v dôsledku koronavírusu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Niall Carson/PA via AP)

DUBLIN - Írsko nezaznamenalo za uplynulých 24 hodín nijaké úmrtie v dôsledku nového koronavírusu, oznámili v pondelok tamojšie úrady. Informuje o tom agentúra AFP.

"Za uplynulých 24 hodín sme nemali potvrdené žiadne úmrtie," povedal na tlačovej konferencii hlavný hygienik Tony Holohan. Ide o prvý deň bez jediného úmrtia v dôsledku pandémie od 11. marca. Počet prípadov nákazy v pondelok vzrástol o 59 na 24.698. Vyliečilo sa už 21.060 nakazených.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Koronavírusová pandémia si v tejto ostrovnej krajine vyžiadala celkovo 1606 obetí, uvádza internetová stránka írskej vlády. Írsko začalo minulý týždeň v pondelok s prvou fázou uvoľňovania opatrení, v rámci ktorej sa otvorili záhradné centrá, farmárske trhy, opravovne a povolili sa stavebné práce. Ľudia sa môžu opäť stretnúť s osobami, s ktorými nežijú v spoločnej domácnosti. Môžu si takisto ísť zahrať tenis alebo golf.

Dočasná vláda premiéra Lea Varadkara predstavila plán uvoľňovania opatrení 1. mája. Pozostávať by mal z piatich fáz, ktoré by mala vláda spúšťať v trojtýždňových rozstupoch.

Viac o téme: úmrtieÍrskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu