Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KORONAVÍRUS Thajsko predĺži stav núdze pre pandémiu COVID-19 do konca júna

Koronavírus v Thajsku
Koronavírus v Thajsku (Zdroj: SITA/AP Photo/Sakchai Lalit)

BANGKOK - Thajsko predĺži do konca júna stav núdze vyhlásený z dôvodu pandémie nového koronavírusu. Informoval o tom v piatok tamojší krízový štáb s tým, že ide o snahu udržať počet nakazených pod kontrolou, keďže vláda plánuje zmierniť niektoré zo zavedených obmedzení.

Uplynulý víkend sa po takmer dvoch mesiacoch znovu otvorili nákupné centrá a obchody, keďže došlo k poklesu prípadov nových infekcií, pripomenula agentúra Reuters. Bary, nočné kluby, kiná, detské ihriská a niektoré športoviská sú však naďalej zatvorené.

Krízové centrum navrhlo predĺženie núdzového stavu v reakcii na vývoj pandémie vo svete, ako aj preto, aby sa zabezpečil dostatočný čas na prípravu ďalšieho uvoľnenia obmedzení, ku ktorému má dôjsť začiatkom júna.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Predĺženie stavu núdze v tejto ázijskej krajine musí ešte v utorok schváliť tamojší parlament. Vláda predĺžila do konca júna aj zákaz medzinárodných letov, ktorý je v platnosti od apríla. Zatvorené zostávajú aj školy - žiaci by sa mali do lavíc vrátiť v júli. V Thajsku pribudlo v priebehu takmer celého apríla denne menej než desať nových prípadov; v piatok nebol hlásený nijaký nový prípad nákazy ani úmrtie. Celkovo Thajsko eviduje 3037 potvrdených prípadov nákazy a 56 obetí. Z ochorenia COVID-19 sa vyliečilo 2910 osôb.

Viac o téme: JúnPredĺženieThajskoKoronavírusStav núdze
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu