Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS V Taliansku zaznamenali 130 nových úmrtí a 652 nakazených

Taliansko v rámci uvoľňovania opatrení zavedených v dôsledku koronavírusovej pandémie povolilo v pondelok otvorenie reštaurácií, kaviarní, múzeí a väčšiny obchodov.
Taliansko v rámci uvoľňovania opatrení zavedených v dôsledku koronavírusovej pandémie povolilo v pondelok otvorenie reštaurácií, kaviarní, múzeí a väčšiny obchodov. (Zdroj: TASR/AP Photo/Andrew Medichini)

RÍM - Taliansko zaznamenalo za uplynulých 24 hodín 130 nových úmrtí na ochorenie COVID-19 a 652 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, ktorý toto ochorenie spôsobuje. S odvolaním sa na najnovšie údaje talianskeho ministerstva zdravotníctva o tom informovala agentúra AP.

Celkový počet úmrtí tak v Taliansku stúpol na 32.616 a počet nakazených, ktorých tam zaznamenali od prepuknutia epidémie, vzrástol na 228.658. Takmer 300 spomedzi nových prípadov infekcie hlásili z Lombardska, regiónu na severe Talianska, v ktorom celkovo evidujú najviac obetí z celej krajiny.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

V Lombardsku už na koronavírus otestovali všetkých obyvateľov tamojších domovov s opatrovateľskou starostlivosťou. Podľa predstaviteľa rezortu zdravotníctva lombardských regionálnych úradov Giulia Galleru malo pozitívne výsledky približne 30 percent z nich. Nakazených v rámci domovov izolovali a starajú sa o nich.

Talianske úrady v ostatnom čase porovnali počty úmrtí zaznamenané v rovnakom období vo vlaňajšom roku. Dospeli k záveru, že mnoho z ľudí, ktorí počas epidémie zomreli - ale v štatistikách ako obete koronavírusu nefigurujú - zrejme mali ochorenie COVID-19, avšak neboli testovaní. Mnoho ľudí, ktorí v tomto čase zomreli v doma či opatrovateľských domovoch, testovaných nebolo, pripomína AP.

Viac o téme: PandémiaTalianskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu