Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Francúzsko hlásilo 74 nových úmrtí, zverejnilo len čiastkovú bilanciu

Koronavírus vo Francúzsku
Koronavírus vo Francúzsku (Zdroj: SITA/AP Photo/Michel Euler)

PARÍŽ - Francúzsko v piatok nahlásilo 74 nových úmrtí súvisiacich s koronavírusom. Prvýkrát od začiatku epidémie však zverejnilo len čiastkovú bilanciu, ktorá nezahŕňa počty obetí z domovov sociálnych služieb.

Ministerstvo zdravotníctva v Paríži uviedlo, že kompletné údaje o prírastku úmrtí zverejní až v pondelok 25. mája. Dôvody poskytnutia len čiastkovej bilancie neboli bezprostredne jasné. Podľa denníka Le Figaro bolo v piatok potvrdených 74 nových úmrtí, ku ktorým došlo za posledných 24 hodín vo francúzskych nemocniciach. Epidémia vo Francúzsku si tak celkovo vyžiadala už 28.289 obetí.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Francúzsko je v počte úmrtí štvrtou najzasiahnutejšou na svete, pričom v tomto smere ho predstihujú len Spojené štáty, Británia a Taliansko. V piatok z Francúzska podľa agentúry Reuters hlásili 393 nových prípadov nákazy, čím sa ich celkový počet zvýšil na 144.556.

Ide o 0,3-percentný prírastok, ktorý je v súlade s priemerným denným nárastom, aký krajina zaznamenáva od 11. mája, keď začala s uvoľňovaním karanténnych obmedzení. Pokračuje aj dlhodobý trend poklesu množstva nových hospitalizácií i počtu pacientov prijatých na jednotky intenzívnej starostlivosti.

Viac o téme: PandémiaFrancúzskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu