Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS V Iráne sa nakazilo okolo 10-tisíc zdravotníkov: Čísla môžu byť dvakrát vyššie

Koronavírus v Iráne
Koronavírus v Iráne (Zdroj: SITA/Ali Shirband/Mizan News Agency via AP, File)

TEHERÁN - V Iráne sa novým druhom koronavírusu nakazilo okolo 10.000 zdravotníckych pracovníkov, informovala vo štvrtok agentúra Reuters s odvolaním sa na správy iránskych médií.

Irán je najviac koronavírusovou pandémiou zasiahnutou krajinou na Blízkom východe. Celkovo sa nakazilo už 129.341 ľudí a 7249 koronavírusu podľahlo. Ministerstvo zdravotníctva ešte v apríli uviedlo, že medzi obeťami je približne 100 príslušníkov zdravotníckeho personálu. Ďalšie informácie o nákaze medzi zdravotníkmi neboli bezprostredne po publikovaní informácie známe.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Minister zdravotníctva Saíd Namakí vo štvrtok apeloval na občanov, aby počas víkendového moslimského sviatku íd al-fitr necestovali. Cestovanie je pre Iráncov počas íd al-fitr, ktorým sa končí posvätný mesiac ramadán, bežné.

"Prosím vás, aby ste necestovali. Cesty budú nepochybne viesť k novým prípadom nákazy," povedal Namakí v televíznom prejave. "Okolo 90 percent obyvateľov v mnohých oblastiach ešte neprišlo do styku s týmto vírusom. V prípade ďalšej vlny (nákazy) bude veľmi ťažké ju kontrolovať," dodal. Nedávna správa parlamentu uvádza, že skutočný počet nakazených a počet úmrtí môže byť aj dvojnásobný.

Viac o téme: PandémiaZdravotníciŠtatistikyIránKoronavírusTehrán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu