Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V Rusku opäť havaroval vojenský vrtuľník: Zahynula celá posádka na palube

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Vojenský vrtuľník Mi-8 havaroval v utorok počas cvičného letu v okrese Klin v Moskovskej oblasti. Zahynula pri tom celá jeho posádka, informovala agentúra TASS, ktorá sa odvolala na ruské ministerstvo obrany. Rezort neuviedol počet členov osôb na palube havarovaného stroja.

Podľa zdroja na ruskom ministerstve pre mimoriadne situácie citovaného agentúrou Interfax posádka pozostávala z troch členov a všetci podľahli zraneniam spôsobeným tvrdým pristátím. K nehode došlo v utorok po 20.00 h miestneho času v neobývanej oblasti v blízkosti obce Zacharovo v okrese Klin Moskovskej oblasti, dodal zdroj, podľa ktorého je vrtuľník po páde úplne zničený.

Agentúra Interfax spresnila, že vrtuľník vykonával cvičný let a na jeho palube sa nenachádzala žiadna munícia. Na miesto nešťastia sa presunula komisia najvyššieho velenia vzdušných síl Ruskej federácie, ktorej členovia budú zisťovať príčiny nehody. Podľa predbežných zistení na vine mohla byť technická porucha stroja.

Transportný a bojový vrtuľník Mi-8 je považovaný za jeden z najmasívnejších vrtuľníkov v ruských ozbrojených silách. Vyrába sa aj vo verzii pre civilnú a nákladnú leteckú dopravu. Naposledy došlo v Rusku k havárii vojenského vrtuľníka 7. mája, keď stroj Mi-35 počas plánovaného letu tvrdo pristál na Kryme. Podľa agentúry TASS jeden z troch členov posádky zahynul, ďalší dvaja boli zranení.

Viac o téme: HaváriaObeteVojaciArmádaVrtuľník RuskoMoskva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu