Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Havária vojenského lietadla v Chorvátsku: Pád z nebies má dve obete, minister rezignoval

Lietadlo chorvátskych vzdušných síl horí po páde
Lietadlo chorvátskych vzdušných síl horí po páde (Zdroj: TASR/Diadora TV via AP)

ZÁHREB - Dvaja členovia posádky prišli vo štvrtok o život pri havárii armádneho výcvikového lietadla na juhu Chorvátska. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na chorvátske ministerstvo obrany.

Jednomotorové lietadlo typu Zlín havarovalo okolo 16.00 h SELČ neďaleko Zadaru počas bežného výcvikového letu. Na miesto nehody pricestoval chorvátsky minister obrany Damir Krstičevič a ďalší vládni predstavitelia. Úrady neoznámili, čo bolo príčinou nehody.

Minister končí

Chorvátsky minister obrany Damir Krstičevič vo štvrtok oznámil, že odstupuje z funkcie. Urobil taj bezprostredne po tom, ako počas havárie vojenského lietadla na juhu krajiny prišli o život dve osoby. Informovala o tom agentúra HINA.

"Je našou povinnosťou byť s rodinami obetí a poskytneme im najlepšiu možnú pomoc," povedal Krstičevič. "Pre chorvátsku armádu to je veľká strata. Dnes odstupujem z funkcie vicepremiéra i ministra obrany," dodal. Krstičevič o svojom rozhodnutí informoval premiéra Andreja Plenkoviča. Odstupujúci minister ubezpečil, že štvrtková nehoda bude dôkladne vyšetrená.

Viac o téme: PožiarPádLietadloObeteChorvátsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu