Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Taliansko hlási ďalších infikovaných a 162 nových úmrtí

Taliansko uvoľnilo opatrenia.
Taliansko uvoľnilo opatrenia. (Zdroj: TASR/AP Photo/Alessandra Tarantino)

RÍM - Taliansko zaznamenalo za uplynulých 24 hodín 162 nových úmrtí na ochorenie COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus, čím sa celkový počet obetí zvýšil na 32.169. Ide o opätovný nárast oproti 99 úmrtiam hláseným v pondelok, informuje s odvolaním sa na najnovšie údaje civilnej ochrany denník The Guardian.

V Taliansku za uvedený čas pribudlo aj 813 nových prípadov nákazy. Aj toto číslo je výrazne vyššie ako predošlý denný prírastok, ktorý bol 451 nakazených. Vyše polovicu z najnovších prípadov zaznamenali v najviac postihnutom Lombardsku.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

V Taliansku sa od pondelka v rámci uvoľňovania opatrení mohli znovu otvoriť reštaurácie, bary, múzeá, knižnice a väčšina obchodov. Občania však aj naďalej musia dodržiavať odstup. Talianska polícia informovala, že v meste Foggia v regióne Apúlia sa pri príležitosti osláv náboženského sviatku Matky ustavičnej pomoci zišlo v pondelok neskoro večer asi 300 ľudí, a to bez rúšok na tvárach.

Iná veľká skupina ľudí zase spomínala na miestneho mafiánskeho bosa. V Taliansku dosiaľ zaznamenali 226.699 potvrdených prípadov nákazy koronavírusom. Zavedené obmedzenia sa síce začali uvoľňovať, no tamojšia vláda varovala, že hneď ako epidemická krivka opätovne porastie, vráti sa ku karanténnym opatreniam.

Viac o téme: NákazaTalianskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu