Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Počet potvrdených obetí vo Veľkej Británii vzrástol na viac než 35-tisíc

S predchádzajúcim dňom bolo vo Veľkej Británii zaznamenaných o 160 obetí viac.
S predchádzajúcim dňom bolo vo Veľkej Británii zaznamenaných o 160 obetí viac. (Zdroj: SITA/Kirsty O'Connor / PA via AP)

LONDÝN - Počet potvrdených obetí ochorenia COVID-19, ktorého pôvodcom je nový druh koronavírusu SARS-CoV-2, stúpol v Británii za posledný deň o 545. Celkovo tak nákaze podľa vládnej štatistiky podľahlo 35.341 ľudí. S odvolaním sa na vyhlásenie britského ministra životného prostredia Georgea Eusticea o tom v utorok informovala spravodajská stanica BBC.

Eustice dodal, že v porovnaní s predchádzajúcim dňom bolo zaznamenaných o 160 obetí viac. Minister však v tejto súvislosti zdôraznil, že niektoré úmrtia boli do štatistiky započítané aj niekoľko týždňov po tom, ako k nim došlo.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Pripomenul tiež, že trend poklesu denného počtu nových obetí pretrváva v krajine už niekoľko týždňov, vrátane pondelka. Podľa informácii NHS England pribudlo v Spojenom kráľovstve za uplynulý deň 2412 nových prípadov nákazy novým koronavírusom, čím celkový počet infikovaných osôb stúpol na 248.818.

NHS England je mimovládny verejný orgán britského ministerstva zdravotníctva, ktorého úlohou je dohliadať na rozpočtovú politiku, plánovanie a každodenné fungovanie Národnej zdravotnej služby (NHS) na území Anglicka.

K inému celkovému počtu obetí koronavírusovej pandémie v Spojenom kráľovstve dospel britský štatistický úrad ONS. Podľa jeho údajov sa ochorenie COVID-19 objavilo na 41.020 úmrtných listoch. Podľa Eusticea bolo v Británii za posledný deň uskutočnených 89.784 testov na nový koronavírus, čo je menej ako vládou stanovený cieľ 100.000 testov denne. Britský premiér Boris Johnson sa pritom zaviazal robiť 200.000 testov denne do konca apríla.

Viac o téme: PandémiaVeľká BritániaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu