Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

KORONAVÍRUS Britská štúdia prináša zaujímavé čísla: Nakazilo sa zhruba 17 percent Londýnčanov

Matt Hancock
Matt Hancock (Zdroj: SITA/AP/Andrew Parsons)

LONDÝN - Pozitívny test na prítomnosť protilátok na nový koronavírus malo približne 17 percent Londýnčanov a päť percent obyvateľov Anglicka. Vyplýva to z výsledkov štúdie britského štatistického úradu ONS, o ktorých informovala vo štvrtok agentúra DPA.

Výsledky štúdie zverejnil aj britský minister zdravotníctva Matt Hancock. Britská vláda zároveň oznámila, že sa dohodla s farmaceutickými spoločnosťami na dodávke 10 miliónov kusov testov na prítomnosť protilátok na koronavírus. Vykonaná štúdia podľa ONS nepotvrdila zvýšený počet prípadov nákazy medzi pracovníkmi britskej Národnej zdravotnej služby (NHS), ktorí sú v boji s nákazou v prednej línii.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Hancock oznámil, že vláda zvažuje vydávanie osvedčení ľuďom, ktorí mali pozitívny test na protilátky. Monitorovanie takýchto osôb môže v budúcnosti pomôcť zistiť, či je u nich nižšie riziko nákazy, úmrtia alebo prenosu vírusu na ďalších ľudí. Minister zdravotníctva takisto oznámil, že v Británii začali skúšky nového rýchlotestu, ktorý v priebehu 20 minút dokáže zistiť aktuálnu prítomnosť nákazy novým koronavírusom.

Viac o téme: ŠtúdiaLondýnVeľká BritániaKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu