Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Španielsko chce koncom júna otvoriť svoje hranice pre turistov

(Zdroj: SITA/AP Photo/Manu Fernandez)

MADRID - Španielsko plánuje približne koncom júna otvoriť svoje hranice pre turistov. Stane sa tak potom, ako dôjde k úplnému uvoľneniu opatrení v boji s novým koronavírusom. Oznámil to v pondelok španielsky minister dopravy José Luis Ábalos, píše agentúra Reuters.

Madrid minulý týždeň prekvapil partnerské krajiny EÚ, keď zaviedol dvojtýždňovú karanténu pre všetkých cestujúcich zo zahraničia, zatiaľ čo španielske hranice zostali pre väčšinu cudzincov uzavreté. Tieto kroky boli podľa tamojšej vlády nevyhnutné, aby sa zabránilo druhej vlne ochorenia COVID-19.

Spomínané obmedzenia sú len dočasné, oznámil minister Ábalos a dodal, že ich platnosť vyprší paralelne s povolením cestovať v rámci krajiny, kde jednotlivé regióny zmierňujú obmedzenia v odlišných fázach.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"Nemôžeme povoliť cestovanie cudzincom, zatiaľ čo je španielska populácia obmedzovaná," povedal minister pre televíznu stanicu TVE. "Od konca júna začneme s turistickými aktivitami," vyhlásil. "Španielsko musíme udržať atraktívne čo sa týka zdravotného hľadiska," dodal. Oblasť cestovného ruchu sa podieľa na španielskej ekonomike 12-timi percentami.

Španielsko, ktoré je jednou z najviac zasiahnutých krajín, čo sa týka pandémie koronavírusu SARS-CoV-2, eviduje doteraz 231.350 nakazených a 27.650 úmrtí. Krajina už začala postupne uvoľňovať prísne obmedzenia pohybu ľudí, ktoré platili od polovice marca.

Viac o téme: TuristiHraniceŠpanielskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu