Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

KORONAVÍRUS Francúzsko zaznamenalo najvyšší počet úmrtí za niekoľko týždňov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Gettty Images,)

PARÍŽ - Francúzsko za posledných 24 hodín zaznamenalo najvyšší počet úmrtí na nový koronavírus za viac ako tri týždne. Informovala o tom v nedeľu večer televízia France 24.

V najnovšej bilancii francúzskeho ministerstva zdravotníctva pribudlo 483 úmrtí, čím ich celkový počet v krajine presiahol 28.000 (28.108), čo je štvrté najvyššie číslo na svete. Úrady bezprostredne neposkytli vysvetlenie veľkého nárastu dennej bilancie obetí.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Prevažnú väčšinu nových úmrtí (429) zaznamenali v domovoch dôchodcov a iných sociálnych zariadeniach, zvyšok predstavujú pacienti zosnulí v nemocniciach. Naďalej však pokračuje dlhodobý trend poklesu počtu hospitalizovaných aj pacientov vo vážnom stave ležiacich na jednotkách intenzívnej starostlivosti.

V nemocniciach je aktuálne vyše 19.300 pacientov a na JIS-kách viac ako 2000. Vo Francúzsku celkovo potvrdili už 179.569 nakazených, vyše 61.200 ľudí sa z ochorenia spôsobovaného novým koronavírusom vyliečilo. Francúzsko od 11. mája uvoľnilo niektoré opatrenia zavedené s cieľom obmedziť šírenie vírusu.

Viac o téme: PandémiaParížKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu