Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Juhoafrická republika hlási rekordný počet nových prípadov

Počet obetí vzrástol od soboty na 263
Počet obetí vzrástol od soboty na 263 (Zdroj: SITA/AP Photo/Themba Hadebe)

PRETÓRIA - Juhoafrická republika (JAR) v nedeľu oznámila 1160 nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je najvyšší denný prírastok od prvého prípadu výskytu nákazy v krajine v marci, informovala agentúra AFP odvolajúc sa na údaje zverejnené ministerstvom zdravotníctva.

"K dnešnému dňu je celkový počet potvrdených prípadov COVID-19 v Juhoafrickej republike 15.515, pričom za posledných 24 hodín bolo identifikovaných 1160 nových prípadov," uviedlo ministerstvo vo svojom vyhlásení. Takmer 60 percent z celkového počtu pripadá na turistami obľúbenú provinciu Západné Kapsko.

Počet obetí koronavírusu v krajine vzrástol od soboty o tri na 263. JAR, ktorá je najpriemyselnejšou krajinou Afriky, má najvyšší počet infikovaných na ochorenie COVID-19 na kontinente. Na druhom mieste je Egypt, ktorý doteraz zaznamenal 11.719 prípadov nákazy a 612 úmrtí.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


V Juhoafrickej republike od 27. marca platí jeden z najprísnejších tzv. lockdownov na svete, ktorý zahŕňa aj zákaz predaja cigariet a alkoholu. Krajina spustila stratégiu hromadného testovania, v rámci ktorej bolo doteraz otestovaných 460.873 osôb. Niektorí zdravotnícki experti však začínajú poukazovať na limity tejto vládnej stratégie, nakoľko na výsledky testov sa čaká až do dvoch týždňov.

Viac o téme: PrípadyJuhoafrická republikaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu