Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

KORONAVÍRUS Británia zaznamenala najnižší prírastok úmrtí od 24. marca

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: tasr-AP Photo/Matt Dunham)

LONDÝN - Británia zaznamenala za posledný deň najnižší prírastok úmrtí na nový koronavírus od 24. marca. Vyplýva to z najnovšej bilancie, ktorú v nedeľu večer zverejnila agentúra Reuters.

Za uplynulých 24 hodín pribudlo v Spojenom kráľovstve 170 úmrtí súvisiacich s koronavírusom. Oficiálny počet obetí pandémie v Británii sa tak zvýšil na 34.636. V sobotu britské úrady hlásili oveľa vyšší prírastok obetí (486). Výrazne nižší počet úmrtí v nedeľňajšej bilancii môže súvisieť aj s krátkodobým výpadkom systému v Anglicku, prostredníctvom ktorého sa evidujú pacienti nakazení koronavírusom.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Pandémia v Británii zrejme kulminovala 21. apríla, keď bol hlásený denný prírastok 1172 úmrtí. Odvtedy počty obetí, nakazených hospitalizovaných postupne klesajú. V krajine bolo za uplynulých 24 hodín potvrdených 3142 nových prípadov nákazy. Celkovo ich britské úrady potvrdili už 243.303. Ak by sa do bilancie úmrtí zarátali aj nepotvrdené prípady, u ktorých sú komplikácie súvisiace s koronavírusom predpokladanou príčinou smrti, počet obetí v Británii by bol vyšší ako 40.000.

Viac o téme: PandémiaVeľká BritániaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu