Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hľadal muža na zjedenie: Kanibal odsúdený na doživotie chodí pre dobré správanie na vychádzky

Armin Meiwes Zobraziť galériu (5)
Armin Meiwes (Zdroj: FB/ A. M. )

BONN – Armin Meiwes si nasadí klobúk a založí slnečné okuliare, aby skryl svoju totožnosť. Potom sa vyberie na prechádzku. Sprevádzajú ho dvaja dôstojníci. Z bezpečnostných dôvodov ho vždy vezmú do iného spolkového štátu.

Bývalý počítačový technik a bisexuál Meiwes (58) pravidelne uverejňoval inzerát, v ktorom hľadal muža na „zabitie a zjedenie“. V roku 2001 odpovedal na jeho inzerát Bernd Jürgen Armando Brandes (†43) a na Vianoce prišiel k nemu domov do Rotenburgu.

Pár začal svoje rande pokusom zjesť Berndov penis, ktorý Meiwes ochutil soľou, korením, cesnakom a muškátovým orieškom. Meiwes nakoniec zabil Bernda bodnutím do krku, celý proces si pritom nahrával na videokazetu. Potom Bernda rozsekal a porcie dal do mrazáka. Berndovo mäso jedával v priebehu nasledujúcich 10 mesiacov. Meiwes predtým na kanibalisticko-fetišistickom fóre odmietal záujemcov o jeho inzerát pre ich údajný nedostatok sexuálnej príťažlivosti. Keď zabil Bernda, pokračoval v uverejňovaní inzerátov, napokon ho v roku 2002 nahlásil polícii istý študent.

Hľadal muža na zjedenie:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/ A. M. )

Meiwes bol pôvodne odsúdený za zabitie v roku 2004 na osem rokov a šesť mesiacov – po právnom spore o tom, či zabitie obete s jej súhlasom predstavuje vraždu. V roku 2006 bol však obžalovaný z vraždy a odsúdený na doživotie. Prokuratúra tvrdí, že zabil pre sexuálne uspokojenie, nielen preto, že ho obeť o to požiadala.

Meiwesov právnik Harald Ermel uviedol pre médiá, že jeho klient je vzorovým väzňom, pracuje v práčovni a navštevuje bohoslužby. Povedal o ňom: „Stále je priateľský, ústretový a zdvorilý. Väzenskí predstavitelia tvrdia, že dvere jeho cely by teoreticky mohli zostať otvorené celý deň a nič sa nestane. Je absolútne zvládnuteľný a je jedným z mála väzňov, s ktorými nie sú žiadne problémy,“ citoval portál Ladbible.

Armin Meiwes
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/ A. M. )

Podľa istého spoluväzňa je Meiwes od roku 2007 vegetariánom. Predtým sa vo väzení stal vodcom environmentálnej skupiny. V rozhovore pre Bavaria Radio Meiwesov spoluväzeň uviedol: „Považuje myšlienku ´továrenskej´ živočíšnej výroby za rovnako odpornú ako svoj zločin. Teraz sa drží vegetariánskych jedál.“ 

V čase Meiwesovho pôvodného odsúdenia psychologické hodnotenie dospelo k záveru, že nie je šialený, ale má „vážne narušenú dušu“.

Stojí za zmienku, že po Arminovi Meiwesovi je pomenovaná hudobná skupina, vrah má svoj klub fanúšikov na Facebooku a v jeho rodnom meste je obľúbená kaviarnička Cannibal Café.

Viac o téme: KanibalHomosexuálPenisArmin MeiwesMuškátový oriešok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu