Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

MIMORIADNE Hororová nehoda v Česku: Desivé prepojenie, jeden z autobusov pochádzal zo Slovenska!

Pri Brne havarovali dva autobusy, približne 50 ľudí je zranených
Pri Brne havarovali dva autobusy, približne 50 ľudí je zranených (Zdroj: Twitter.com/Policie ČR)

BRNO - Autobus slovenskej spoločnosti Turancar bol účastníkom pondelkovej nehody dvoch autobusov na diaľnici D2 neďaleko Brna, pri ktorej zomrel vodič a zranilo sa 60 ľudí. Vyplýva to z fotografií zverejnených hasičmi Juhomoravského kraja.

Aktualizované 18:56

Slovenské záchranné zložky sú v prípade potreby pripravené pomôcť po pondelkovej zrážke dvoch autobusov na českej diaľnici D2 neďaleko Brna, ktorej účastníkom bol podľa fotografií hasičov aj autobus slovenskej firmy Turancar. Vyplýva to z vyjadrenia českého premiéra Petra Fialu na sociálnej sieti Twitter, ktorý o nehode hovoril so svojím slovenským kolegom Ľudovítom Ódorom.

 

Nehoda dvou autobusů na D2 u Brna je obrovské neštěstí. Myslím na všechny zraněné a vyjadřuji upřímnou soustrast blízkým...

Posted by Petr Fiala on Monday, July 17, 2023

Pri nehode zomrel jeden z vodičov a podľa aktuálnych informácií hasičov zranenia utrpelo celkovo 76 ľudí. Na mieste zasahovali desiatky sanitiek a tri vrtuľníky. Fiala označil nehodu autobusov za obrovské nešťastie. "Myslím na všetkých zranených a vyjadrujem úprimnú sústrasť blízkym vodiča, ktorý prišiel o život," napísal český premiér.

aktualizované 18:31 V oboch autobusoch bolo celkovo asi 70 ľudí. Ťažké zranenia utrpelo 13 z nich, 47 ľudí je podľa televízie Nova zranených stredne ťažko alebo ľahko. Všetkých zranených sa hasičom už podarilo z vozidiel vyslobodiť. Juhomoravský hejtman Jan Grolich pre Českú televíziu uviedol, že v jednom z autobusov boli cudzinci, pravdepodobne Indovia.

Podľa hovorcu spoločnosti FlixBus, ktorá spolupracuje so slovenskou firmou Turancar, bolo na palube tohto autobusu 35 ľudí a dvaja vodiči. Autobus išiel na linke z Budapešti do Prahy. Do autobusu Turancar/FlixBus narazil zozadu druhý autobus."Podľa políciou dosiaľ nepotvrdených informácií náš autobus brzdil do kolóny a ten za ním nestačil zabrzdiť," povedal pre Novu hovorca FlixBusu Tomáš Beránek. Server iDNES.cz napísal, že podľa jednej z vyšetrovacích verzií polície mohol mať jeden z vodičov zdravotnú indispozíciu.

K nehode došlo podľa príspevku polície na sociálnej sieti Twitter na treťom kilometri diaľnice D2 v smere na Brno pri Rebešoviciach. Polícia hovorí o niekoľkých desiatkach zranených. Televízia Nova uvádza, že na mieste zasahujú desiatky sanitiek a tri vrtuľníky.

VIDEO Neďaleko Brna sa zrazili dva autobusy, zasahuje tam aj záchranársky vrtuľník, zranených rátajú v desiatkách

Neďaleko Brna sa zrazili dva autobusy, zasahuje tam aj záchranársky vrtuľník, zranených rátajú v desiatkách (Zdroj: Twitter.com/Policie ČR)

"Vyslobodili sme 12 osôb. Je vyhlásený druhý stupeň poplachu. Na miesto vysielame psychologičku," uviedli hasiči. Podľa Novy jeden z autobusov patril spoločnosti FlixBus, jej hovorca však bezprostredne nevedel povedať, o ktorú linku išlo.

Viac o téme: HaváriaČeskoZraneníAutobusyPolícia Brno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu