Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

KORONAVÍRUS V Nemecku počas pandémie výrazne klesol počet dopravných nehôd

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BERLÍN - Počas pandémie nového koronavírusu v Nemecku výrazne klesol počet dopravných nehôd. Vyplýva to z údajov miestnej polície, poisťovní a záchranárov, informovala v utorok agentúra DPA.

Poisťovňa R+V zaznamenala v apríli v súvislosti s dopravnými nehodami o 20 percent nižší počet nahlásených škodových udalostí ako vlani za rovnaké obdobie. Výrazne nižší počet nehôd evidovali už od polovice marca do konca apríla tiež poisťovne Allianz, DEVK Versicherungen aj HUK-Coburg.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Vrtuľníky nemeckej automobilovej asociácie ADAC boli od januára do začiatku mája privolané k dopravným nehodám celkovo 1300-krát, uviedol hovorca ADAC. Číslo je podľa jeho slov zhruba o 200 nižšie ako za rovnaké obdobie vlani, takže počet takýchto výjazdov klesol o približne 15 percent.

Podľa údajov ADAC pritom od polovice marca po koniec apríla celkovo poklesla i premávka na cestách, čo súviselo aj s obmedzeniami pohybu obyvateľstva. Od konca apríla však už v Nemecku opäť jazdí viac áut a na cestách sa - v porovnaní s koncom marca - zvýšil aj počet dopravných zápch. V posledný marcový pondelok ich na nemeckých cestách zaznamenali 467, zatiaľ čo v posledný aprílový pondelok už 905, uvádza DPA.

Viac o téme: NehodyPandémiaNemeckoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu