Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS V Maďarsku zomreli štyria ľudia, nakazených je 3313, o prácu prišlo 330-tisíc ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Tamas Kovacs/MTI via AP)

BUDAPEŠŤ - Na ochorenie COVID-19 v Maďarsku zomreli za posledných 24 hodín ďalší štyria pacienti s chronickými ochoreniami; počet obetí tak stúpol na 425. Počet potvrdených prípadov nákazy novým druhom koronavírusu do utorka vzrástol na 3313, avšak počet aktívnych nakazených klesol na 1881. Odborári tvrdia, že vplyvom pandémie prišlo o prácu vyše 330.000 ľudí.

Podľa aktuálnych údajov krízového štábu, zverejnených na stránke koronavirus.gov.hu, sa z choroby COVID-19 vyliečilo 1007 pacientov. Hospitalizovaných je 746 ľudí, z nich 45 je napojených na pľúcnu ventiláciu. Až 60 percent aktívnych nakazených, 79 percent obetí a 56 percent vyliečených je z Budapešti, prípadne z Peštianskej župy.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Nezamestnanosť vplyvom koronavírusovej pandémie môže podľa maďarských odborárov stúpnuť až na osem percent. Minister financií Mihály Varga v pondelok v parlamente v reakcii na otázku opozície povedal, že doposiaľ prišlo o prácu 163.000 zamestnancov.

Odborárski predáci však v rozhovore pre komerčnú spravodajskú rozhlasovú stanicu Inforádió uviedli, že to je iba počet tých, ktorí požiadali o podporu. Skutočný počet ľudí, ktorí prišli o prácu, už v polovici marca prekročil 330.000. Drastický rast nezamestnaných sa začal v polovici apríla. Denný počet prepustených vtedy dosahoval 4000, avšak začiatkom mája tento údaj klesol zhruba na polovicu.

Viac o téme: PandémiaMaďarskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu