Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Boj s KORONAVÍRUSOM po žilinsky: Desať ľudí za stolom, vodná fajka z úst do úst... hanba na sto rokov!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

ŽILINA - Mestská polícia v Žiline sa uplynulú noc poriadne zapotila. Po uvoľnení viacerých opatrení si totiž poniektorí zjavne myslia, že všetko sa vrátilo do starých koľají a začali vystrkovať rožky. Akoby koronavírus ani nebol... Nuž, ich nezodpovedné správanie bude mať dohru.

O nočnej službe, počas ktorej policajti riešili viacero priestupkov, informovala žilinská mestská polícia na sociálnej sieti. 

Z úst do úst

Prvý z incidentov, v rámci ktorého došlo k porušeniu opatrení Úradu verejného zdravotníctva pri ohrození verejného zdravia, sa odohral na Mariánskom námestí. Letná terasa tu zostala otvorená aj po 20. hodine. To však nebolo všetko. 

Nespratných Detvancov v karanténe musela upokojiť polícia: FOTO Zadržali niekoľko litrov alkoholu!

"Vykonanou kontrolou bolo zistené, že činnosť na letnej terase prebieha bez obmedzení, stoly nie sú v dvojmetrovej vzdialenosti od seba a pri stoloch sedeli návštevníci vo väčších skupinách. Pri jednom zo stolov sedelo 10 hostí, ktorí fajčili vodnú fajku, pričom medzi sebou zdieľali náustok bez akéhokoľvek hygienického opatrenia," opísali policajti.

Polícia sa napokon obrátila aj na obsluhu v podniku. Personál uviedol, že koná na príkaz majiteľa prevádzky. Arogancia sa však nevyplatila. Prípad bude mať dohru na príslušnom správnom orgáne.

Rušná noc

Rušný večer však týmto incidentom neskončil, naopak, "veselo" bolo aj v nočných hodinách. Hodinu pred polnocou oznamovateľ nahlásil, že po tom, ako ho prebudil hluk, našiel na svojom balkóne muža. Pravdepodobne ho plánoval okradnúť.

Boj s KORONAVÍRUSOM po
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook-Mestská polícia Žilina)

Ďalší muž sa podľa jeho slov nachádzal na balkóne u suseda. "Po tom, ako spustil krik, muži utiekli, pričom na mieste nechali rebrík, po ktorom sa na balkóny dostali. Hliadky MP skontrolovali okolie, ale podozrivé osoby nezistili. Vec sa naďalej preveruje," dodali ochrancovia zákona.

Ešte ani neodbila polnoc a žilinskí policajti dostali ďalšie hlásenie o rušení nočného kľudu. Hluk mal znieť z areálu ubytovne v Bytčici  (mestská časť Žiliny, pozn. red.). "Hliadkou MP bola zistená  desaťčlenná nadmieru opitá skupina rómskych robotníkov z východného Slovenska, ktorá narúšala verejný poriadok hlasným krikom v celom okolí," znel opis polície.

Ilustračná foto.
Zobraziť galériu (3)
Ilustračná foto.  (Zdroj: Getty Images)

Správca zariadenia potom vykázal osoby mimo súkromný priestor. "Bez zmysluplnej komunikácie s opitými mužmi situáciu vyriešil muž, ktorý ich na prácu najal. Osoby previezol na železničnú stanicu a odporučil im návrat domov. K zraneniam osôb a ani k poškodeniu majetku pri riešení incidentu nedošlo," uzavreli policajti.

Viac o téme: OpatreniaPolícia ŽilinaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu